Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Ήρθε η ώρα της Έφης - Τι θα πει στην απολογία της

Πότε θα γίνει το επόμενο δικαστήριο;

Επίθεση με βιτριόλι: Ήρθε η ώρα της Έφης - Τι θα πει στην απολογία της
Έγκλημα 08.10.2021 08:13
Από Ελένη Ζουγανέλη

Την απολογία της για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προετοιμάζει μέσα από το κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού, η 36χρονη κατηγορούμενη. Η Έφη, θα απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την απολογία της η κατηγορούμενη, έχει να αντικρούσει σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας αλλά και καταθέσεις μαρτύρων που καταδεικνύουν ανθρωποκτόνο δόλο. Τα όσα θα υποστηρίξει στη δίκη, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η ίδια ακόμη δεν έχει μιλήσει για τους λόγους που επιτέθηκε στην Ιωάννα.

Τι φέρεται πως θα υποστηρίξει η Έφη στην απολογία της;

Επίθεση με βιτριόλι Έφη απολογία

Αν ωστόσο η κατηγορούμενη μείνει στα όσα είχε καταθέσει στην ανακρίτρια τον περασμένο Απρίλιο, τότε την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την απολογία της στο δικαστήριο, θα ζητήσει συγνώμη για τις πράξεις της αλλά θα δηλώσει ότι δεν αποδέχεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς δεν ήθελε να σκοτώσει την 35χρονη κοπέλα αλλά να την πονέσει.

«Οι γονείς της φοβούνται για πιθανή επίθεση»

Στο εδώλιo για να καταθέσει μια φίλη της κατηγορούμενης αλλά και μία τρίτη της ξαδέλφη ανέβηκαν το πρωί της Πέμπτης (7/10) στην τέταρτη μέρα της δίκης για την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Νωρίτερα, μάλιστα, βγήκε και η κατάθεση του ψυχιάτρου η οποία ήταν άκρως συγκλονιστική.

Η κατάθεση της φίλης της 36χρονης στην υπόθεση βιτριόλι

«Δεν γνωρίζω το θύμα. Ήμασταν φίλες με την Έφη, στενές φίλες. Δεν ήξερα κάτι για την υπόθεση. Γνωρίζω την Έφη 4-5 χρόνια. Κάναμε αρκετή παρέα. Η Έφη ήταν κλειστός χαρακτήρας σε πολλά πράγματα. Δεν μίλαγε πολύ για την προσωπική της ζωή. Μας έλεγε κυρίως για τη δουλειά.

Δεν μου είχε μιλήσει για τη σχέση της με το Νώντα. Αναφερόταν σε έναν κύριο κάποιο διάστημα, αλλά δεν έλεγε όνομα. Περίπου το 2018-2019 αναφερόταν σε αυτόν. Τον Μάιο του 2020 είχαμε επαφές αλλά δεν βρισκόμασταν τόσο τακτικά όσο πριν. Είχαμε βγει μια φορά το Μάιο μαζί με μια φίλη μας γιατί δεν ήταν πολύ καλά για θέματα της δουλειάς. Την είχαμε δει πεσμένη, διαφορετική από ότι την είχαμε συνηθίσει».

Δίκη βιτριόλι κατάθεση φίλης και ξαδέρφης της κατηγορούμενης

Η κατάθεση της ξαδέλφης της 36χρονης

«Είναι τρίτη εξαδέλφη μου η κατηγορούμενη. Ό,τι έμαθα από τις ειδήσεις. Περιστασιακά είχα επικοινωνία με τη ξαδέλφη μου. Βρισκόμασταν που και που κάναμε παρέα φιλική».

Πρόεδρος: Μετά την επίθεση είχατε επικοινωνία;

Μάρτυρας: Μετά τις 19 – 20 άνοιξα την επιχείρηση μου δε θυμάμαι αν την είχα δει εκείνες τις ημερομηνίες. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε πάει να δώσει κάποια συνέντευξη. Γενικά μετά την επίθεση ήταν λίγο πιο στεναχωρημένη, πιο αφηρημένη, εγώ πίστευα ότι ήταν λόγω καραντίνας δεν μπορούσα να φανταστώ.

Πρόεδρος: Συζητήσατε για την επίθεση;

Μάρτυρας: Ναι μου είπε τί φρικτό αυτό που έχει συμβεί; Τι να είχε γίνει; Ότι δεν έπρεπε να γίνει. Παρόλο που τα γεγονότα μας έχουν φέρει σε τέτοιες καταστάσεις δεν είναι τέτοιο παιδί. Οι γονείς της δεν είναι καθόλου καλά για αυτό δεν ήρθαν. Φοβούνται για πιθανή επίθεση. Δεν είχα ιδέα ότι την παρακολουθούσε 1,5 χρόνο πριν. Τα έμαθα όλα από τις ειδήσεις. Η κοινή γνώμη έχει δημιουργήσει μια γνώμη που δεν είναι λάθος αλλά δε φταίνε οι γονείς.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί η οικογένεια της Έφης δεν ήρθε σε μια επικοινωνία με την οικογένεια της Ιωάννας να ζητήσει συγγνώμη;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ανατριχιαστική η κατάθεση της γιατρού της Παλιοσπύρου: «Αυτό το οξύ μπορεί να σκοτώσει»

Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Share