Τραγωδία Αίγιο: Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια τον οδηγό και το αλκοόλ!

Τι συνέβη;

Τραγωδία Αίγιο: Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια τον οδηγό και το αλκοόλ!

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν προκύψει με την τραγωδία στο Αίγιο! Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση για τον οδηγό και το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του!

Ο Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος του 28χρονου οδηγού που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο και στοίχισε τη ζωή σε μια 67χρονη γυναίκα και το εγγονάκι της, σχολίασε τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Αλέξης Κούγιας είπε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Διαφωνώ όμως ότι δεν μπορεί κάποιος να οδηγήσει με 1,71. Είναι βεβαίως ποινικά κολάσιμη πράξη, γι' αυτό και σίγουρα θα αντιμετωπίσει κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αλλά το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό».

«Ο 28χρονος έχει αναλάβει αποκλειστικά την ευθύνη για το τροχαίο»

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ατόμου με απόλυτη ευθύτητα. Ο εντολέας μου ανέλαβε ως αποκλειστικός υπαίτιος για την τραγωδία αυτή κι είναι αδιανόητο γι΄αυτή την οικογένεια. Δεν μπορώ να λέω πράγματα που αν ήμουν στην πλευρά της πολιτικής αγωγής θα έλεγα διαφορετικά. Είμαι υπερασπιστής όμως», συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας.


Η μητέρα του μωρού είχε κάνει τέσσερις εξωσωματικές


Την ίδια ώρα μια ακόμη τραγική αποκάλυψη ήρθε προ ημερών στο φως της δημοσιότητας, καθώς σύμφωνα με την Real News η μητέρα του αγοριού είχε κάνει 4 εξωσωματικές πριν καταφέρει να κρατήσει στην αγκαλιά της τον μικρό Γιάννη, ο οποίος είχε βαφτιστεί λίγες ημέρες πριν το τραγικό δυστύχημα.


Κούγιας για την τραγωδία στο Αίγιο: «Ο 28χρονος δεν προσπάθησε να διαφύγει αλλά να...»!

«Ο 28χρονος δεν προσπάθησε να διαφύγει αλλά να αυτοκτονήσει...», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για την τραγωδία στο Αίγιο.

Παραφιλολογία και ψευδή είδηση χαρακτηρίζει ο συνήγορός του 28χρονου που προκάλεσε το δυστύχημα στις Καμάρες Αιγίου, Αλέξης Κουγιας, το ότι ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε την ατυχή γιαγιά και το εγγονάκι της και προσπάθησε να εξαφανιστεί.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας:

Όπως σας είναι γνωστό, μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφό μου κ. Ιωάννη Σαμέλη έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση του 28χρονου Σημαιοφόρου ΠΝ, ο οποίος προκάλεσε το τραγικό ατύχημα στις Καμάρες Αιγίου.

Από την πρώτη στιγμή, θεωρούμε από κακή πληροφόρηση, αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία και δημοσιοποιήθηκε η ψευδής είδηση, ότι δήθεν ο εντολέας μας εγκατέλειψε τα θύματά του και προσπάθησε να εξαφανιστεί.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον σκληρό τρόπο για τον εντολέα μας.

Όπως δημοσιοποιήθηκε από το δεύτερο εξ ημών, Ιωάννη Σαμέλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος δικηγόρος που επελήφθη της υποθέσεως, ο εντολέας μας δεν προσπάθησε να διαφύγει, αλλά προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αυτοτιμωρούμενος με ακραίο τρόπο για το συμβάν, το οποίο προκάλεσε. Τον έσωσε η μητέρα του ειδοποιώντας την αστυνομία και μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε προηγηθεί.

Αμέσως μετά την πράξη αυτή, λόγω του ότι ο εντολέας μας είναι Σημαιοφόρος ΠΝ, επελήφθη η υπηρεσία του, αφού έγινε αντιληπτή η βαριά κατάθλιψη, από την οποία έπασχε.
Μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και λόγω της βαρύτατης καταθλίψεώς του οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του στην ευαίσθητη θέση, στην οποία υπηρετούσε, και διέκοψαν τη θητεία του για έξι μήνες, ώστε είτε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο είτε παρακολουθούμενος από ιατρούς να αποθεραπευτεί και να επανέλθει, για να ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα.

Εκείνο, για το οποίο και οι δύο δικηγόροι κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιληφθούν, ώστε να σταματήσει αυτή η ακραία επιθετικότητα εναντίον του, είναι το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση ο εντολέας μας έχει διαπράξει ένα εξ αμελείας αδίκημα, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι μέχρι την ημέρα που προκάλεσε αυτή την τραγωδία με την αμέλειά του, το Πολεμικό Ναυτικό, στην υπηρεσία του οποίου δεν έχει ούτε ένα πειθαρχικό αδίκημα, του εμπιστεύθηκε να διαχειρίζεται πολεμικό πλοίο, του οποίου η αξία είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Χ. Κούγιας
Ιωάννης Σαμέλης

Τροχαίο στο Αίγιο: Η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο γιαγιάς και εγγονού!

Βγήκε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της γιαγιάς και του εγγονού στο σοκαριστικό τροχαίο στο Αίγιο.

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος της 67χρονης γυναίκας και του μικρού εγγονού της που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους στο σοκαριστικό τροχαίο στο Αίγιο, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστή Πατρών που έφερε στη δημοσιότητα εχθές το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα, το παιδί έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η γιαγιά του ήταν πολυτραυματίας και έφερε κακώσεις σε κεφάλι, αυχένα, θώρακα, κοιλιά και άκρα. Τα συγκεκριμένα χτυπήματα δείχνουν τη σφοδρότητα με την οποία το ΙΧ που οδηγούσε ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε πάνω τους.

Αλέξης Κούγιας για την τραγωδία στο Αίγιο: Η απάντηση για το αν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες

Με πάνω από 100 χιλιόμετρα έτρεχε ο 28χρονος οδηγός

Σημαντικά στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο από το οποίο σκοτώθηκε μια γιαγιά με το εγγονάκι της αποκαλύπτει ο μηχανολόγος πραγματογνώμονας κ. Θωμάς Χόνδρος. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε στο protothema.gr και λίγο πριν παραδώσει τα στοιχεία του στην τροχαία Πατρών που ερευνά το δυστύχημα, διαπιστώνεται ότι ο 28χρονος οδηγός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα που δεν δικαιολογείται στο σημείο όπου σκοτώθηκε η γιαγιά με το εγγονάκι της.

«Καταρχάς η στροφή πριν από τη σύγκρουση του οχήματος με τους πεζούς επιτρέπει ασφαλή διέλευση με ταχύτητα 103 χιλιομέτρων την ώρα, το πρώτο εύρημα. Επομένως η εκτροπή του οχήματος πριν την έξοδο ή κατά την έξοδο από τη στροφή, υποδηλώνει ενδεχομένως ταχύτητα ανώτερη από αυτή που προείπαμε και η απόσταση ακινητοποιήσεως του οχήματος μετά τη σύγκρουση είναι 150 μέτρα. Και αυτό υποδηλώνει μια ταχύτητα μεγέθους αυτής που είπαμε νωρίτερα. Στο σημείο του ατυχήματος υπάρχει μια πινακίδα ορίου ταχύτητας 50χλμ την ώρα γιατί βρισκόμαστε πλέον εντός του οικισμού Καμάρες του Αιγίου και η παραβίαση αυτού του σημαντικού ορίου ταχύτητας των 50χλμ την ώρα στην κατοικημένη περιοχή ενέχει κίνδυνο για απώλειες ανθρώπων σε περίπτωση συγκρούσεως όπως αυτή που εξετάζεται».

Ο κ. Χόνδρος επισήμανε επίσης την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σήμανση για το όριο ταχύτητας που πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους οι οδηγοί.

«Το άλλο στοιχείο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι η απογοητευτική εικόνα της οριζόντιας και κατακόρυφης σημάνσεως της οδοποιίας , η οποία και αυτή δημιουργεί ένα περιβάλλον αναρχίας και προτρέπει στη μη τήρηση των κανόνων της οδικής ασφάλειας. Επομένως πρέπει να σκύψουμε με σοβαρότητα στη συντήρηση του οδικού δικτύου, ώστε να δημιουργηθεί και η αίσθηση του ασφαλούς κυκλοφοριακού περιβάλλοντος. Θα δώσουμε τη δική μας εκδοχή από την εξέταση του οχήματος και από την εξέταση της κοινής του ατυχήματος στην τροχαία και η τροχαία θα συνεκτιμήσει γιατί θα λάβει τις ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις, το τεχνικό υπόμνημα των μηχανικών και θα δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των αιτίων και των συνθηκών του ατυχήματος».

Πηγή: protothema.gr