Φωτιά στην Ζάκυνθο: Εκκενώνονται σπίτια! Σε συναγερμό ένα χωριό!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Εκκενώνονται σπίτια! Σε συναγερμό ένα χωριό!

Εκκενώνονται σπίτι στην Ζάκυνθο μετά την φωτιά που ξέσπασε σήμερα. Σε συναγερμό ένα χωριό μετά από ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στο χωριό Κερί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Πριν από λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού.

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύον κατοικίες του χωριού ή τουριστικά καταλύματα.

Νωρίτερα ζητήθηκε ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δυο αεροσκάφη πετζετέλ αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.

Μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο! Εικόνες που "κόβουν" την ανάσα!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Ζάκυνθο! Εικόνες που "κόβουν" την ανάσα από το σημείο που οι φλόγες καίνε το δάσος.

Στο σημείο επιχειρούν, 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη , 2 ελικόπτερα και 4 PZL.

Νεκρή γυναίκα μετά από πυρκαγιά στο Κολωνάκι!

Μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα 5 μποφόρ και πνέουν στο νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

φωτιά στην Ζάκυνθο

φωτιά στην Ζάκυνθο

φωτιά στην Ζάκυνθο

πηγή: ant1news.gr