Τροχαίο Αίγιο: Τέσσερις κατηγορίες στον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι!

Για τι κατηγορείται ακριβώς;

Τροχαίο Αίγιο: Τέσσερις κατηγορίες στον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι!

Τέσσερις κατηγορίες στον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο τροχαίο που συγκλόνισε το Αίγιο!

Πιο συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη στον 28χρονο οδηγό ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ναυτοδικείου και αφορά σε επικίνδυνη οδήγηση, ανθρωποκτονία εξ΄αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως μετέδωσε το Star. Επιπλέον, έχει περιοριστικό όρο αυτόν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο νεαρός θα απολογηθεί τις επόμενες ημέρες για το τραγικό δυστύχημα στο Αίγιο που έγινε στις 26 Αυγούστου. Είχε σκοτώσει με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγονάκι μόλις ενός έτους, που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Τροχαίο Αίγιο: Ραγδαίες εξελίξεις! Η βλάβη στο αμάξι «σκότωσε» γιαγιά και εγγόνι;


Ο οδηγός, ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, βγήκε από το ψυχιατρείο που νοσηλευόταν μετά το δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων ο οδηγός μπήκε στη μοιραία στροφή με 100 χλμ. Ακόμα το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί στις αρχές, ενώ έχει ορισθεί από την πλευρά του οδηγού και τεχνικός σύμβουλος.

Τραγωδία στο Αίγιο: Ραγδαίες εξελίξεις για το δυστύχημα με θύματα την γιαγιά και το εγγονάκι της!

Ραγδαίες εξελίξεις για το δυστύχημα με θύματα την γιαγιά και το εγγονάκι της! Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στο Αίγιο!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι ειδικοί που έλεγξαν το αυτοκίνητο του 28χρονου, που τραυμάτισε θανάσιμα την 67χρονη γιαγιά και το ενός έτους εγγονάκι της, διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο δεν είχε καμία απολύτως μηχανική βλάβη που να δικαιολογεί το δυστύχημα.

Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, καθώς πήγαινε περίπου με 100χλμ. Η υπερβολική ταχύτητα μαζί με το αλκοόλ (οι αιματολογικές είχαν δείξει 1,71 αλκοόλ στο αίμα) φαίνεται πως ήταν ο δολοφονικός συνδυασμός που έκανε τον νεαρό να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να κόψει το νήμα της ζωής στη γιαγιά και τον εγγονό της.

Εξελίξεις με την μικρή Αλεξία! «Έσπασε» τη σιωπή του ο 54χρονος κατηγορούμενος!

Πώς έγινε το τροχαίο
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ερχόμενος από το Λαμπίρι με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να καβαλήσει το πεζοδρόμιο και να σαρώσει γιαγιά και εγγονό, που είχαν βγει βόλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, ο οδηγός (ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό) δε σταμάτησε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και συνελήφθη λίγο αργότερα στον Λόγγο, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας. Μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στη θάλασσα και ανέβηκε σε βάρκα αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Τα θύματα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Συγκλονιστικές μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι ο 28χρονος οδηγός την ημέρα του τροχαίου δυστυχήματος παραλίγο να χτυπήσει άλλα δύο άτομα που βρέθηκαν στον δρόμο του, μεταξύ αυτών και μία 12χρονη..

«Η ζωή του ήταν αυτό το αυτοκίνητο. Τι να πω. Παραθεριστής είμαι εδώ, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά», λέει γείτονάς του, ιδιοκτήτης εξοχικού, παράπλευρου με το σπίτι της οικογένειας του 28χρονου. Μετά την τραγωδία, τα στόματα άνοιξαν. Ο θείος του μικρού Γιαννάκη -του νηπίου των 14 μηνών- μιλώντας στη RealNews δήλωσε πως «ο δράστης πριν από το μοιραίο συμβάν και ενώ έφευγε από την περιοχή της Παναγοπούλας, όπου διασκέδαζε με την 20χρονη φίλη του σε παραλιακό μπαρ, λίγο έλειψε να παρασύρει οδηγό δικύκλου».

Η οδηγός δήλωσε στην εφημερίδα πως είδε... το χάρο με τα μάτια της εκείνο το απόγευμα, αφού και η ίδια στο παρά πέντε γλίτωσε τα χειρότερα και απέφυγε τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο του 28χρονου.


«Κατέβηκε χαμογελαστός και χορεύοντας»

Ο θείος του μωρού ήταν μπροστά στο τραγικό δυστύχημα και μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετέφερε τα όσα έζησε. Όπως είπε, έβγαλε τον 28χρονο από το αυτοκίνητο και τον πήγε να δει τα θύματά του, εξηγώντας πως μέχρι εκείνη την ώρα ο οδηγός δεν είχε καταλάβει ότι είχε σκοτώσει την γιαγιά και το μωρό.

«Το αμάξι όταν έγινε όλο το κακό έφτασε 150 μέτρα πιο πάνω. Τρέχω, πάω τον βγάζω από το αυτοκίνητο, τραβάω να ανοίξω την πόρτα και βγήκε χορεύοντας μέσα στο χαμόγελο. Έλα να δεις τι έκανες, του λέω. Εσύ μια χαρά είσαι. Με το που βλέπει φωνάζει την κοπέλα του, πάρε τηλέφωνο τη μάνα μου να έρθει», σημείωσε.

Όπως υποστηρίζει, ο 28χρονος σε δευτερόλεπτα μπήκε στο αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε.

«Μέχρι να γυρίσω το είχε βάλει στα πόδια. Τον κυνηγάω και πηδάει μέσα στο αμάξι, στο κάμπριο. Βάζει μπροστά και φεύγει. Κρατάω την πόρτα εγώ, με πάει λίγο σέρνοντας την αφήνω και σταματάω ένα μηχανάκι μεγάλου κυβισμού και του ζήτησα να πάρει τα νούμερα του αυτοκινήτου, μέσα στον πανικό δεν τα είχαμε πάρει. Έτσι τον πιάσαμε» εξηγεί.

Τι έδειξε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Τροχαίας

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Τροχαίας, Θωμά Χόνδρου, το οποίο ολοκληρώθηκε, δίνει ακριβή στοιχεία για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο οδηγός μπήκε στη στροφή με 100 χλμ όταν το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ. Με αυτή την ταχύτητα έπεσε πάνω στη γιαγιά και το εγγόνι καθώς έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Την άτυχη γυναίκα τη χτύπησε δυο φορές. Στο φτερό του αυτοκινήτου υπάρχει βαθούλωμα 20 -30 πόντων από το χτύπημα στην 67χρονη γιαγιά.

«Η απώλεια ελέγχου οφείλεται σε ορισμένους παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι η ταχύτητα. Ο άλλος είναι η κατάσταση του οδηγού»ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Χόνδρος και πρόσθεσε: «Η κατακόρυφη σήμανση ακριβώς στο σημείο του ατυχήματος έχει γραφτεί με σπρέι. Ένας καθρέφτης ακριβώς στο σημείο είναι σπασμένος από καιρό και κανένας δεν έχει ανησυχήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το αυτοκίνητο είχε κινητήρα 300 ίππων και έξι ηχεία. Όταν έχασε τον έναν τροχό κατά την πρόσκρουση έπρεπε να είχε ακινητοποιηθεί. Το αυτοκίνητο όμως διένυσε μια απόσταση μετά το τροχαίο 3χλμ με τρεις τροχούς και με τον τέταρτο να λειτουργεί ως έλκηθρο.