Πέθανε ο Αντώνης Τοράκης! Πότε είναι η κηδεία του;

«Έφυγε» στα 55 του...

Πέθανε ο Αντώνης Τοράκης! Πότε είναι η κηδεία του;

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση ότι πέθανε ο Αντώνης Τοράκης! Πότε και πού είναι η κηδεία του;

Σύμφωνα με με πληροφορίες, σήμερα αποχαιρετούν συγγενείς και φίλοι, τον 55χρονο Αντώνη Τοράκη.

Παγκόσμιος θρήνος! Πέθανε ο Ρούντι Γκέτεντορφ!

Ο ίδιος, έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε το μεσημέρι της Κυριακής, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τοιχίο, στο ύψος της διασταύρωσης Καστελλίου, επί του ΒΟΑΚ στη Χερσόνησο.

Η κηδεία του θα γίνει στις 17.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Χερσόνησο.

Σπαραγμός και οδύνη! Νεκρός στα 44 ο Γιάννης Ασπρούδης!

Σπαραγμός και οδύνη με την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός στα 44 του ο Γιάννης Ασπρούδης!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχασε την μάχη για την ζωή ο ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος Γιάννης Ασπρούδης, σε ηλικία 44 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο λιμεναρχείο Χίου και ήταν μέλος του πληρώματος του ναυαγοσωστικούς σκάφους 518, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών σε όλη την διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Αιγαίου.

Εικόνες σοκ! Νεκρός σε τροχαίο ο Μιχάλης Σεβαστίδης!

Ο Γιάννης Ασπρούδης ήταν Τρικαλινής καταγωγής (η μητέρα του ήταν από τα Τρίκαλα) και διατηρούσε στενούς δεσμούς με την πόλη.

Σπαραγμός και οδύνη! Νεκρός στα 44 ο Γιάννης Ασπρούδης!

Ο Γιάννης Ασπρούδης τον Ιανουάριο του 2019 υπέστη ανακοπή καρδιάς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, όπου όλους αυτούς τους μήνες παρέμενε σε κώμα στην εντατική.

Στο ΝΝΑ έκτοτε ο 44χρονος Λιμενικός δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Η εξοδιος ακολουθία το Σάββατο στις 17.00 στον Άγιο Ιάκωβο Πόλεως Χίου.Ο άτυχος λιμενικός, ο οποίος υπηρετούσε πολλά χρόνια στη Χίο, είχε παντρευτεί Χιώτισσα, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα αγόρι, ηλικίας σήμερα 14 ετών.

Νεκρός ο μικρός Άγγελος! Σπαραγμός στην κηδεία του....

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο Πελόπιο, εκεί όπου συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί, συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον 6χρονο Άγγελο Κωνσταντόπουλο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.


Όλη η Ηλεία θρηνεί τον άδικο χαμό του μικρού Άγγελου με την τελευταία πράξη του δράματος να γράφεται στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πελοπίου όπου πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να συμπαρασταθεί στον πόνο της οικογένειας του άτυχου αγοριού.

Εικόνες σοκ! Νεκρός σε τροχαίο ο Μιχάλης Μαρινάκης!

Οι γονείς του Λένα και Γιώργος, ανθρώπινα ράκη, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν το σπλάχνο τους. Μοιάζει σα ψέμα. Κανείς δεν μπορεί, κανείς δε θέλει να πιστέψει.

Σε κατάσταση σοκ φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί του Άγγελου. Κλάμα και οδύνη, ψάχνουν να βρουν το «γιατί;».

Το χρονικό

Ο Άγγελος Κωνσταντόπουλος μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μικρός έπασχε από εγκεφαλίτιδα. Όλες αυτές τις ημέρες, πάλεψε γενναία αλλά δυστυχώς, τα ξημερώματα της Τετάρτης, «έφυγε» για το πιο μακρινό του ταξίδι.

Τα social media, «πλημμύρισαν» από δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης και πένθους. Μια ολόκληρη κοινωνία πενθεί το χαμό ενός νέου παιδιού –μόλις έξι ετών, που δεν πρόλαβε καν να γνωρίσει τη ζωή. Έκανε όνειρα γι αυτή και μαζί με τους φίλους του, τις προηγούμενες μέρες έκανε ποδήλατο στην πλατεία του χωριού του και έπαιζε ανέμελος. Περίμενε με χαρά να πάει στο σχολείο σαν όλα τα παιδάκια καθώς θα ήταν «πρωτάκι»… εκεί που θα έβρισκε και τους συμμαθητές του που είχαν δώσει ραντεβού. Μάλιστα θα ξεκινούσε πάλι και προπονήσεις καράτε που ήταν το αγαπημένο του άθλημα. Δυστυχώς όμως, η μοίρα, είχε άλλα σχέδια.

­Κανείς δεν θα ξεχάσει το χαμόγελό του… Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων του… Αντίο, Άγγελε.

Πηγή: patrisnews

Σοκ στο Μαρκόπουλο: Βρέθηκε στο χωράφι του νεκρός!

Σκοτώθηκε στις 02.00/9-9-2019, στο χωράφι, ο αγρότης Γιάννης Πέτρου, 45 ετών, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Ο φίλος Γιάννης Πέτρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, πατέρας τριών (3) παιδιών, προβατοτρόφος και καλλιεργητής σύκων και κελυφωδών φιστικιών, κάτοικος Μαρκόπουλου, σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να ψεκάσει με το τρακτέρ, τα μεσάνυκτα, οπότε δεν ενοχλούνται πολύ οι συγκάτοικοι, … οι μέλισσες, και είχε κόψει ο συνεχής αέρας.

Όταν γίνεται μια εργασία στον αστικό χώρο οι κανονισμοί ασφαλείας προβλέπουν πέραν από τον εργαζόμενο, και έναν ακόμα για να τον βοηθά και να τον συμπαραστέκεται σε περίπτωση ανάγκης. Προβλέπουν ειδικά ρούχα για κάθε εργασία. Προβλέπουν προϊστάμενο που επιβλέπει τις εργασίες. Προβλέπουν, πιθανόν οδηγό που πάει τον/τους εργαζόμενους στον χώρο εργασίας κλπ. Με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων στο ναδίρ (πάρα πολύ μικρές) και δυσανάλογες με την πραγματική αξία των παραγόμενων, που διατηρούνται (συμπιέζονται) τεχνητά μικρές, ο αγρότης δεν διαθέτει την στοιχειώδη άνεση για δεύτερο συνεργάτη κατά τις αγροτικές εργασίες. Και έτσι αν συμβεί ατύχημα, που τον τελευταίο καιρό συμβαίνει όλο και συχνότερα, ο αγρότης καταλήγει …

Οι εργασία στην ύπαιθρο είναι 24/7, δηλαδή επιβάλει διαθεσιμότητα 24 ώρες την ημέρα & νύχτα, για επτά ημέρες την εβδομάδα, σε 365 μέρες τον χρόνο.

Ο αγαπητός Γιάννης Πέτρου έπρεπε να περιμένει μετά την δύση του ηλίου την κατάλληλη ώρα, χωρίς δυνατό αέρα, σε ετοιμότητα, με τον εξοπλισμό του, και βέβαια ούτε λόγος για δεύτερο συνεργάτη μαζί του, στα ίδια ωράρια και την ίδια ετοιμότητα μέρα και βράδυ, για να εκτελέσει τις στοιχειώδεις αγροτικές εργασίες στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Οι ανόητοι, οι οποίοι δεν έχουν αντίληψη των αγροτικών εργασιών, από τα κλιματιζόμενα γραφεία τους εκδίδουν οδηγίες για ανάρτηση πινάκων ωρών εργασίας. Τι να έχει γραμμένο στον πίνακα εργασίας ο αγρότης για να απασχολήσει έναν βοηθό και πόσα να τον πληρώσει για διαθεσιμότητα 24 ώρες … διότι ο αέρας «έκοψε» τα μεσάνυχτα… Έτσι πήγε μόνος να ψεκάσει στις 02.00 το βράδυ, ο Γιάννης Πέτρου, ώστε να μην ενοχλήσει τους θαυματουργούς συγκατοίκους επικονιαστές της αγροτικής του παραγωγής, τις μέλισσες. Ούτε ήξερε πότε θα μπορούσε να ξαναέχει την ευκαιρία αυτήν την χρονική περίοδο που έπρεπε.

Σοκ! Νεκρός από ανακοπή γιος πασίγνωστου πολιτικού!

Άλλα τα αντανακλαστικά του εργαζόμενου στις 09.00 και άλλα τα αντανακλαστικά στις 02.00 με το σκοτάδι, όταν όλοι κοιμούνται. Και ο «διάβολος», με τα πολλά ποδάρια πάντα βρίσκει τον τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα … θανατηφόρο. Ιδιαίτερα στους αγρότες …

Από τα ΑγροΝέα, που τα βρίσκουμε σε αρκετές εφημερίδες, αντλήσαμε:

1. Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε 59χρονος κτηνοτρόφος από το Σέσκλο, ο οποίος «χτυπήθηκε» από κεραυνό ενώ βρισκόταν στη στάνη του για να σώσει τα ζωντανά του, το απόγευμα της 15/8/2019. Ο 59χρονος εντοπίστηκε στις 22:50 το βράδυ, από συγγενικό του πρόσωπο. e-thessalia.gr, 17/8/2019

2. Την τελευταία του πνοή άφησε στις 12.00 ένας 78χρονος αγρότης στα Κανάλια Μαγνησίας, που σύμφωνα με πληροφορίες καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του. O 78χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο χωράφι του όπου είχε πάει να μαζέψει αμύγδαλα, μόνος. Την προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου. e-thessalia.gr, 1/9/2019

3. 61χρονος κτηνοτρόφος έφυγε από τις Αμυγδαλιές για να παραδώσει το γάλα του σε σταθμό συγκέντρωσης στα Άσπρα Σπίτια στο δρόμο προς Βασιλάκι, στο Δήμου Aρχαίας Ολυμπίας πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Το αγροτικό εξετράπη δεξιά στην πλαγιά και σταμάτησε σε βάθος είκοσι μέτρων μέσα σε πυκνή βλάστηση. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα τον εντόπισαν στη χαράδρα, νεκρό. Ilialive.gr, 30/7/2019

4. Νεκρός άνδρας έπειτα από ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα, στο Μαγγανιακό, Ανδρούσας, Μεσσηνίας. aftodioikisi.gr, 19/7/2019.

5. 25χρονος που εργαζόταν σε χωράφι στο Κατωχώρι Φαρσάλων συνεθλίβει όταν πιάστηκε στο καρούλι ποτίσματος. larissanet.gr, 30/5/2019.

6. Νεκρός ανασύρθηκε 79χρονος χειριστής τρακτέρ που ανετράπη στην Αρραβωνίτσα Αιγίου, στις 2/5/2019, 20.00, presspublica.gr, 3/5/2019.

7. Τραγικό θάνατο, μόνος του, βρήκε 60χρονος στο Βούναργο (Αιτωλοακαρνανία) που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του, ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην Πέρα Βρύση. Ο 60χρονος εντοπίστηκε την επόμενη μέρα από γειτόνισσα και απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική Πύργου. Patrisnews. xiromeropress.gr, 7-7-2019.

8. Αγροτικό δυστύχημα με θύμα ένα δεκάχρονο αγόρι σημειώθηκε το πρωί στο Σκούταρι Σερρών. Το παιδάκι καθόταν στο φτερό του τρακτέρ που οδηγούσε ένας 52χρονος, όταν έπεσε από το όχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. presspublica.gr, 23/6/2019.

9. Και άλλης μορφής … ατυχήματα: Μέσα σε διάστημα 10 ημερών, σήκωσαν σχεδόν τέσσερις τόνους σύκα από την βόρεια Εύβοια, ένα μεγάλο μέρος των οποίων πρόλαβαν να τα πουλήσουν. Δράστες είναι ένας 30χρονος Έλληνας και δυο αλλοδαποί. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ιστιαίας εξιχνίασαν έξι κλοπές με λεία 3.950 κιλά σύκα αξίας 13.700€. enpeiraiei.gr, 5/9/2019.

Παρά τις εξαγγελίες-ελαφρύνσεις των ποικιλώνυμων φόρων προχθές (7/9/2019) στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι αγρότες συνεχίζουν να «πληρώνουν» πολύ βαρύ «φόρο» ζωής, εξ αιτίας της φροντίδας του περιβάλλοντος, που είναι το επάγγελμα και τρόπος ζωής τους. Και χωρίς συστηματική αγροτική εκπαίδευση, ούτε αγροτικά σχολεία με μαθητεία, απλά κάποια σχολεία «αίθουσας», γιατί αυτά είναι που καταλαβαίνουν οι αστοί γραφειοκράτες των κλιματιζόμενων γραφείων, χωρίς την συμμετοχή των αγροτών …

Χωρίς συστηματική παρακολούθηση και χωρίς συστηματική καταγραφή, σε κάθε απλό συμπολίτη δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων των αγροτών στην εργασία τους. Και δεν καταγράφονται σχεδόν καθόλου οι αγροτικές επαγγελματικές ασθένειες από τα διάφορα φυτοφάρμακα, τα -κτόνα και τα δηλητήρια που κυκλοφορούν στην ύπαιθρο, υποσχόμενα ανακούφιση από περιστασιακούς κινδύνους στην αγροτική παραγωγή, που ούτως ή άλλως είναι υποτιμημένη σε οικονομική αξία.

Και τα Πανεπιστήμια δεν κάνουν κάτι ορατό για τους αγρότες (ίσως όχι το ίδιο ακριβές όσο η μισθοδότηση των μελών τους). Ούτε πτυχιακές, ούτε μελέτες για την Ασφάλεια & Υγιεινή αγροτών φθάνουν απλά και κατανοητά στον επιχειρηματία αγρότη. Τα λεφτά των φυτοφαρμάκων και των πολυεθνικών κολοσσών είναι πολλά. ΜΟΝΟΣ ο αγρότης.

Ούτε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που υπάρχει για να δίνει εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής και των ελλήνων αγροτών, δεν έχει επιληφθεί των πολλών θανατηφόρων ατυχημάτων και των ανεξιχνίαστων επαγγελματικών αγροτικών ασθενειών. ΜΟΝΟΣ του ο αγρότης.

Μόνος πάει στην δουλειά ο αγρότης, μόνος αντιμετωπίζει τον έμπορο (και μάλιστα χωρίς διέξοδο με Αγορές Αγροτών) Μόνος υφίσταται τις απαγορεύσεις των προδιαγραφών (τον βάζουν «σκάφανδρο» για να βάλει τα φυτοφάρμακα, αντί να βρουν φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις). Μόνος δουλεύει ο αγρότης. Μόνος υφίσταται την «δικτατορία» των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι βάζουν περίεργες απαιτήσεις (προδιαγραφές και διαδικασίες τις λένε) για να καθυποτάξουν τον αγρότη … τον μόνο που παράγει πραγματικό πλούτο στην εθνική οικονομία. Μόνος πρέπει να είναι και λίγο μηχανικός, και λίγο ηλεκτρολόγος, και λίγο τεχνίτης, και λίγο οικοδόμος, και πολύ λογιστής, και πολύ γραφιάς με τις συνεχείς αναφορές που τον βάζουν να τηρεί, και να μπορεί να δώσει πρώτες βοήθειες … ΜΟΝΟΣ στην μοναξιά του και στην μελαγχολία του …

Έναν «Μη δεσμευτικό οδηγό βέλτιστης πρακτικής για την βελτίωση της εφαρμογής των οδηγιών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της φυτοκομίας και της δασοκομίας» εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γεν. Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων & Ένταξης, σελίδες 177, με ISBN 978-92-79-43398-6, το 2015, όπου στα περιεχόμενα εντοπίζουμε: Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στον οδηγό Γεωργία-ένας επικίνδυνος κλάδος, Οι οκτώ κυριότεροι θανατηφόροι παράγοντες στη γεωργία. Κεφάλαιο 2: Εισαγωγή στην υγεία και την ασφάλεια, Κεφάλαιο 3: Οργάνωση της υγείας και της ασφάλειας, Κεφάλαιο 4: Εκτίμηση επικινδυνότητας, Κεφάλαιο 5: Σχεδιασμός, Κεφάλαιο 6: Εκπαίδευση, Ανάγκες εκπαίδευσης, Κεφάλαιο 7: Προσωπικό, Κεφάλαιο 8: Διαχείριση της υγείας, Κεφάλαιο 9: Μέσα ατομικής προστασίας, Κεφάλαιο 10: Ετοιμότητα και ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, Κεφάλαιο 11: Παιδιά, Κεφάλαιο 12: Επισκέπτες και τρίτοι, Κεφάλαιο 13: Υποδομές, Κεφάλαιο 14: Μηχανήματα και εξοπλισμός, Κεφάλαιο 15: Μεταφορές και οχήματα, Κεφάλαιο 16: Επικίνδυνες ουσίες, Κεφάλαιο 17: Σήματα, Κεφάλαιο 18: Καλλιέργεια φυτών, Κεφάλαιο 19: Ζωικό κεφάλαιο, Κεφάλαιο 20: Θερμοκήπια & Κεφάλαιο 21: Δασοκομία. Εξαιρετική βιβλιογραφική προσπάθεια. Πολύ μακριά από τον αγρότη και την πραγματική δουλειά στα χωράφια και τους στάβλους. Και μάλλον αναποτελεσματική.

Φαίνεται ότι οι αγρότες αφού υπέστησαν ένα απερίγραπτο κοινωνικό bulling, αφού «δέθηκαν» εμπορικά και εξωθήθηκαν σε εργάτες γης, αφού υποτιμήθηκε η αξία της αγροτικής τους παραγωγής, αφού τους διέλυσαν συνδικαλιστικά τα αστικά κόμματα, αφού τους κατέστρεψαν τις επιχειρηματικές τους δομές (συνεταιρισμούς) με απαράδεκτο ανταγωνισμό, αφού τους απόκοψαν τα παιδιά με αστικά σχολεία, αφού τους απομάκρυναν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αφού …. είναι μόνοι και χωρίς εργαλεία επανασυνδέσεως των αγροτικών κοινωνιών τους, όπως τα πραγματικά αγροτικά σχολεία, όπως τα ουσιαστικά επισκέψιμα αγροκτήματα, όπως οι φάρμες μέσα στον αστικό ιστό (city farm)…

Οι αγρότες σκοτώνονται ΜΟΝΟΙ όλο το 24ωρο χωρίς week end και χωρίς τέλος. Η κηδεία του Γιάννη Πέτρου, Τετάρτη, 11-9-2019, 16.00, στον Άγιο Νικόλαο Μαρκόπουλου Μεσογαίας.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» συνήλθε εκτάκτως στις 9 Σεπ 2019, μετά την είδηση του θανάτου του μέλους του Γιάννη Πέτρου, και με πολύ στεναχώρια αποφάσισε:

1. Να συλλυπηθεί την οικογένεια του Γιάννη Πέτρου

2. Να δημοσιοποιήσει την βαθειά λύπη των μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος»

3. Να παραστεί στην κηδεία του Γιάννη Πέτρου, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, την Τετάρτη, 11/9/2019, στις 16.00.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Γιάννης Κοντογιάννης Μάγδα Κοντογιάννη

Θρίλερ: Πυροβολισμοί με νεκρoύς έναν άνδρα και δύο παιδιά!

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας, το βράδυ της Δευτέρας, όταν έπεσαν πυροβολισμοί. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οικογενειακή τραγωδία με 3 νεκρούς.

Η αστυνομία κάνει λόγο για νεκρούς από τους πυροβολισμούς στην πόλη της Ολλανδίας, αν και δεν έχουν γίνει ακόμη ανακοινώσεις για τον αριθμό των θυμάτων. Τα ολλανδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 3 νεκρούς, από πυροβολισμούς που έπεσαν σε σπίτι.

Νεκροί 1 άνδρας και 2 παιδιά

Σύμφωνα με το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, στο σπίτι βρέθηκαν τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς, ένας άνδρας και δύο παιδιά. Επίσης, μια τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος ή τον αριθμό των δραστών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ασύλληπτη τραγωδία! Χείμαρρος παρέσυρε λεωφορείο - Τουλάχιστον 11 νεκροί!

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στο Μαρόκο. Χείμαρρος παρέσυρε λεωφορείο με αποτέλεσμα να υπάρξουν τουλάχιστον 11 νεκροί.

Αρκετοί ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ανάμεσα στους 27 επιβάτες που απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο, το οποίο ανατράπηκε πάνω σε γέφυρα στην κοινότητα Ελ Χανκ "λόγω πλημμυρών στην κοιλάδα", σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων που επέβαιναν στο λεωφορείο και φέρονταν ως αγνοούμενοι επέτρεψαν να βρεθούν πέντε ακόμη νεκροί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μερικές ώρες αφότου ένας πρώτος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Είναι άγνωστος ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούνται.

Η απόλυτη φρίκη σε σχολείο! 8 μαθητές έπεσαν νεκροί!

Χείμαρρος παρέσυρε λεωφορείο νεκροί

Οι επιβάτες που απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν τραυματίες, διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Ερασιντία.

Το Μαρόκο επλήγη πρόσφατα από σφοδρές καταιγίδες, που προκάλεσαν πλημμύρα με πολλά θύματα στα τέλη Αυγούστου σε γήπεδο ποδοσφαίρου στη νότια περιοχή Ταρουντάν, και πλημμύρες που προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η περιοχή Ντραα-Ταφιλαλέτ, στην άκρη της ερήμου, όπου εκτείνεται η επαρχία Ερασιντία, επλήγη διαδοχικά από δύο ακραία καιρικά φαινόμενα, την ξηρασία και τις πλημμύρες, που μαζί με το τραχύ έδαφος επιτείνουν την έκταση των πλημμυρών.

Χείμαρρος παρέσυρε λεωφορείο νεκροί

Οι πλημμύρες είναι "ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ανθρώπινες απώλειες σε εθνικό επίπεδο", προειδοποιούσε έκθεση για τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και δόθηκε στη δημοσιότητα το 2016 από το Βασιλικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (Ires).

Πηγή: protothema.gr

Τραγικό δυστύχημα! Συνετρίβη αεροσκάφος - Εντοπίστηκαν νεκροί οι πιλότοι!

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε, αφού συνετρίβη αεροσκάφος και εντοπίστηκαν νεκροί οι πιλότοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους, τύπου τύπου Sukhoi Su-25, που συνετρίβη σε μια έρημη περιοχή στη Σταυρούπολη, το μεσημέρι της Τρίτης.

«Η επιτροπή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που εργάζεται στον τόπο της συντριβής έχει επιβεβαιώσει το θάνατο των δύο πιλότων. Οι πιλότοι δεν είχαν αρκετό χρόνο για να εκτοξευθούν από το αεροσκάφος», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για τους δυο πιλότους, που αρχικά είχε αναφερθεί πως είχαν καταφέρει να εκτοξευθούν έγκαιρα από το αερσκάφος.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι έχουν εντοπίσει τους καταγραφείς στοιχείων πτήσης του αεροσκάφους, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.