Έκτακτο δελτίο καιρού: Τι θερμοκρασίες θα έχουμε το Σάββατο;

Δείτε αναλυτικά...

Έκτακτο δελτίο καιρού: Τι θερμοκρασίες θα έχουμε το Σάββατο;

Το θερμοκρασίες θα έχουμε το Σάββατο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού;

Μετά τις βροχές της Παρασκευής, αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού που από φθινοπωρινό γίνεται καλοκαιρινό.

Το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι. Ωστόσο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς, στη υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 27, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 15 έως 30, στα νότια ηπειρωτικά από 17 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 27, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 29, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 27, ενώ τοπικά στη Νότια Κρήτη θα φτάνει τους 29 με 30.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί: "Έρχονται χιόνια!" - Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο!

Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο από τον Αρναούτογλου! Προειδοποιεί ο μετεωρολόγος: "Έρχονται χιόνια!"

Ο καιρός θα είναι σχεδόν… καλοκαιρινός το προσεχές τετραήμερο, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα των μετεωρολογικών υπηρεσιών.

Παρά το γεγονός ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να έρθουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά, ο καιρός το Σαββατοκύριακο «καλεί», ξανά, τον κόσμο στις παραλίες.

Καιρός σήμερα: Ζέστη με βροχές και καταιγίδες! Πού θα γίνει «χαλασμός»;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός των ημερών χαρακτηρίζεται από τη φράση «καλοκαιρίας συνέχεια», καθώς η ζέστη θα είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την περίοδο, ενώ θα εκλείψουν βροχές και καταιγίδες.

Καιρός για παραλία, κυρίως, την Κυριακή

Ο κ. Αρναούτογλου εκτιμά ότι σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια, σχεδόν παντού στην Ελλάδα, με μοναδικές «παραφωνίες» κάποια σύννεφα στη βόρεια Ελλάδα και τις Σποράδες που μπορεί να δώσουν τοπικές βροχές. Μικρή πιθανότητα για μπόρες υπάρχει στο ορεινό κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, από Ευρυτανία μέχρι το βόρειο τμήμα της Αττικής.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο θα επικρατήσει «ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, σχεδόν καλοκαιρινή», ενώ ο υδράργυρος, όπως είπε, θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Ομοίως καλός θα είναι ο καιρός και την Κυριακή. «Από το πρωί μέχρι και το τέλος της ημέρας ηλιοφάνεια» είναι η πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου, σημειώνοντας ότι ο καιρός «θα είναι και για μπάνιο θα έλεγα, καθώς οι θάλασσες παραμένουν αρκετά ζεστές».

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες αναμένονται 30άρια σε αρκετές περιοχές, ενώ στη Θεσσαλία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

O προγνωστικός χάρτης της ΕΜΥ για την -ηλιόλουστη- Κυριακή:

Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί:

Ψυχρό μέτωπο «κοιτάζει» προς την Ελλάδα
Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι επίσης αίθριος,με τις θερμοκρασίες να «φλερτάρουν» ξανά με τους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, κάποια προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό να κινείται από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας.

«Αν ισχύσει η τάση του καιρού για τις 3 Οκτωβρίου, και οι ψυχρές μάζες κινηθούν προς τα Βαλκάνια, τότε αναμένεται να φέρει βροχές και ίσως μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας» εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου. Επιπλέον, σε εκείνο το διάστημα, δεν αποκλείεται να καταγραφεί «το πρώτο πασπάλισμα χιονιού, στις κορυφές των βουνών της βόρειας Ελλάδας», σημείωσε καταλήγοντας.

H πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου από το δελτίο της ΕΡΤ3: