Χριστίνα Σούζη: Έρχονται ακραία φαινόμενα! Πότε ξεκινούν οι βροχές;

Μεγάλη προσοχή!

Χριστίνα Σούζη: Έρχονται ακραία φαινόμενα! Πότε ξεκινούν οι βροχές;

Η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη παρουσιάζει αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού! Πότε έρχονται τα ακραία φαινόμενα και ξεκινούν οι βροχές!

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται χιόνια από την Πέμπτη! Ποιες περιοχές θα δουν... άσπρη μέρα;

Ωστόσο, από το μέσο της εβδομάδας το σκηνικό θα ανατραπεί! Δείτε το σχετικό βίντεο:

Έκτακτο δελτίο καιρού από την Χριστίνα Σούζη: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα!

Η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη παρουσιάζει αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού!

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα!

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία! Ποιες περιοχές θα αντιμετωπίσουν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα;

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και αύριο! Που θα εκδηλωθούν;

Ισχυρές καταιγίδες και αύριο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού. Που θα εκδηλωθούν βροχές; Το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα την Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κεραυνό, στην Ηλεία και τη Μεσσηνία.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές- βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βοριάδες, 3-5 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες. Σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαία από νότιες, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν από δυτικές 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες! Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία;

Ο καιρός σήμερα μας ενημερώνει για πτώση της θερμοκρασίας με ασθενείς βροχές και καταιγίδες! Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία;

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Επιστροφή στο φθινοπωρινό σκηνικό για τον καιρό σήμερα, Τρίτη, καθώς η ΕΜΥ κάνει πρόβλεψη για βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια θα επεκταθούν στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά, κυρίως στα δυτικά της χώρας. Η ΕΜΥ έχει ενημερώσει μάλιστα για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο ως και 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα μετατραπούν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Βγάλτε τις ζακέτες και τα αδιάβροχα το Σαββατοκύριακο! Τι καιρό θα έχουμε;

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τα δυτικά βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, που από το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στο Θρακικό. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρά στη Θεσσαλία, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, που αργά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα μέχρι 6, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, οι οποίες από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.