Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις με την απεργία των ΜΜΜ την Πέμπτη!

Έσκασε τώρα!

Ραγδαίες εξελίξεις με την απεργία των ΜΜΜ την Πέμπτη!
Ενημέρωση 15.10.2019 13:06

Ραγδαίες εξελίξεις με την απεργία των ΜΜΜ την Πέμπτη!

Προς αναστολή οδηγούνται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι φαίνεται πως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Χάος στους δρόμους από την απεργία! Ποιοι δρόμοι είναι «πνιγμένοι»!

«Έκλεισε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 (για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες) σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», ανακοίνωσε ο υπουργός σε λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ είχαν εξαγγείλει στάση εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εφαρμογή της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

Οριστικές αποφάσεις πάντως για την αναστολή ή μη των στάσεων θα πάρουν τα σωματεία των εργαζομένων σε συνεδριάσεις τους αύριο και μεθαύριο.

Ανακοίνωση για την απεργία της Πέμπτης! Τι θα συμβεί;

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσαν για την απεργία των ΜΜΜ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη! Τι θα συμβεί τελικά;

Αναμένεται αναστολή των στάσεων εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, οι οποίοι και διαμαρτύρονταν για τη μη εφαρμογή της υπογραφείσας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

«Έκλεισε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 (για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες) σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Νέα απεργία στην χώρα! Πότε θα γίνει και πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ;

Οριστικές αποφάσεις πάντως για την αναστολή ή μη των στάσεων θα πάρουν τα σωματεία των εργαζομένων σε συνεδριάσεις τους αύριο και μεθαύριο.

Πηγή: protothema.gr

Νέα απεργία και στάσεις εργασίας! Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες!

Νέα απεργία και στάσεις εργασίας μόλις ανακοινώθηκαν! Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες!

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), βασικό αίτημα είναι η υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων.

Για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν 3 τρίωρες στάσεις εργασίας:


05.00 - 08.00
13.00 - 16.00
21.00 - 00.00.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία.


Τι γίνεται με τα δρομολόγια του Μετρό από και προς αεροδρόμιο

Να σημειωθεί πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωση της ΠΟΣ

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, εν όψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Και προστίθεται: «Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται "εγκλωβισμένη" στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί».

«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα -όσα μας έχουν απομείνει- αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού "φακελώματος" των συνδικάτων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εκτροχιασμός τρένου στο Λιανοκλάδι!

Νεκρός Έλληνας επιχειρηματίας!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share