Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα αλλάξει και πόσα θα πληρώσετε!

Δείτε αναλυτικά...

Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα αλλάξει και πόσα θα πληρώσετε!

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 αναμένεται να αναρτηθούν έως και τις 15 Νοεμβρίου στην πλατφόρμα του taxisnet! Δείτε τις αλλαγές, τι πρέπει να προσέξετε και πόσα θα πρέπει να πληρώσετε!

Τα ραβασάκια δεν θα έχουν καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, από τη στιγμή που οι αλλαγές που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, θα ισχύσουν από το επόμενο έτος.

Και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση, αφού στα ταμεία του Δημοσίου υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν 1,2 δισ. ευρώ καθώς οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Αλλάζουν τα κριτήρια! Ποιοι θα πληρώσουν τις αυξήσεις;

Επισημαίνεται ότι από τα μέσα Νοεμβρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν με τη χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Τα πρόστιμα
Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:

Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

– το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.

– 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Κατάθεση πινακίδων

Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Αττική Οδός: Αυτή είναι η επίσημη τιμή των διοδίων!

Αυτή είναι η επίσημη τιμή των διοδίων στην Αττική οδό, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση:

Σας αφορά όλους! Διαβάστε αναλυτικά...

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες.

Δωρεάν διόδια σε όλη την Ελλάδα! Ποιες ημερομηνίες ανοίγουν οι μπάρες;

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξάνονταν σε δυο δόσεις, η μια την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η Ιανουαρίου 2020.

Την πρώτη Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα πήγαιναν από 3 ευρώ στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν ακόμα πιο τσουχτερές. Στην Κατηγορία πέντε η συνολική αύξηση ξεπερνά το ένα ευρώ αφού από από την 1η Ιουλίου πηγαίνει από 7,10 ευρώ σε 7,50 και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.

Καραμανλής: Η αύξηση στα διόδια θα ήταν κοινωνικά άδικη - Πάνω απ' όλα το καλό του πολίτη

Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει την αύξηση των διοδίων που είχε ανακοινώσει πριν τις εκλογές, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη».

Πηγή: protothema.gr

Προσοχή: Αλλάζουν όλα στα διόδια! Θα πληρώνετε ανάλογα με τη...
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα διόδια και στον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνετε για τη διέλευσή σας!

Γινόμαστε πλέον Ευρώπη με το νέο σύστημα πληρωμής, που είναι κάτι νέο για όλους μας!

Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων, με την αναλογική – χιλιομετρική χρέωση, βρίσκεται η Ελλάδα, ύστερα από την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προσωρινός διάδοχος του νέου «Ηλεκτρονικού Συστήματος αναλογικής χρέωσης για τα διόδια στους Αυτοδκινητοδρόμους της χώρας» αναδείχθηκε το σχήμα «Ακτωρ-Intrakat-Intrasoft Inl-Autostrade Tech (Ιταλία)».

Οπως τονίζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «με τον τρόπο αυτό η προσπάθεια του υπουργείου για την αναβάθμιση της χρήσης του εθνικού οδικού δικτύου με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας διαχείρισης αποκτά άλλη μία έμπρακτη απόδειξη. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η οικονομικότερη και πιο σύγχρονη διαχείριση όλων των πόρων».

Βουλευτικές εκλογές: Χωρίς διόδια από σήμερα τα μεσάνυχτα! Μέχρι πότε ισχύει;

Αλλάζουν τα πάντα στα διόδια
Με τη λειτουργία του νέου συστήματος, η διαχείριση των διοδίων του συνόλου των αυτοκινητοδρόμων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο χρήστης του οδικού δικτύου δεν θα χρειάζεται να ασχολείται αν η υποδομή που κινείται ανήκει σε διαφορετικές εταιρείες ή το δημόσιο, να σταματά και να καθυστερεί.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υποστηρίζει επίσης ότι με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων γίνεται οικονομία κλίμακας και το όφελος αυτής θα περάσει άμεσα στον χρήστη.

Οπως είχε προαναγγείλει σε σχετικό ρεπορτάζ το Economistas, το καινούριο σύστημα θα έχει διττό τρόπο λειτουργίας: Τα οχήματα επαγγελματικής χρήσης θα έχουν εγκατεστημένη μια συσκευή που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους, με τη βοήθεια δορυφόρων.

Παράλληλα, τα οχήματα ιδιωτικής χρήσεως θα παρακολουθούνται με κάμερες και θα αναγνωρίζονται αυτόματα από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο.

Με εφαρμογή στο κινητό οι πληρωμές στα νέα διόδια
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε περίπτωση αδυναμίας αναγνώρισης πινακίδας κυκλοφορίας ΙΧ, το σύστημα θα επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες της Τροχαίας προκειμένου να επεμβαίνουν για την αναγνώριση του οχήματος.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι οδηγοί θα πληρώνουν με ειδική κάρτα ή με εφαρμογή στο κινητό τους, κατά την έξοδό τους από τον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το νέο σύστημα θα δημιουργηθούν δυο κέντρα διαχείρισης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχουν πύλες διαχείρισης και ελέγχου στις εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Βάσει του σχεδιασμού, τα υφιστάμενα μετωπικά διόδια θα μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχουν φορτίων και κυκλοφορίας.