Φρίκη στις Φιλιππίνες! Στους 21 οι νεκροί από τον σεισμό!

Χωρίς φαγητό και νερό οι κάτοικοι!

Φρίκη στις Φιλιππίνες! Στους 21 οι νεκροί από τον σεισμό!

Φρίκη επικρατεί αυτήν την ώρα στις Φιλιππίνες με τους νεκρούς εξαιτίας του σεισμού να φτάνουν τους 21!

Αυτό σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών των Φιλιππίνων, την ώρα που πολλοί πληγέντες στερούνται πόσιμου νερού και τροφίμων!

Κατεστραμμένα σπίτια στις Φιλιππίνες από τους σεισμούς
Ορισμένοι κάτοικοι του Μιντανάο των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από τους σεισμούς και διαμένουν σε καταυλισμό με σκηνές που στήθηκε κοντά σε αυτοκινητόδρομο στέκονται στην άκρη του δρόμου και επαιτούν, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Διπλή σεισμική δόνηση σε Κρήτη και Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;


Ο πρώτος σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε την Τρίτη, ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών και ο δεύτερος, την Πέμπτη, 6,5 βαθμών. Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε καθώς τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τα πτώματα κι άλλων ανθρώπων που σκοτώθηκαν είτε από την κατάρρευση κτιρίων είτε από κατολισθήσεις.


21 νεκροί στις Φιλιππίνες
Οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε 21 και οι τραυματίες σε 432, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 2 ανθρώπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία αυτή.
Η περιοχή της Μιντανάο είχε ήδη πληγεί στις 16 Οκτωβρίου από σεισμό που είχε προκαλέσει τον θάνατο 7 ανθρώπων και είχε αναγκάσει τις αρχές να στήσουν προσωρινούς καταυλισμούς για περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.
Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Το 1976 είχε σημειωθεί αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι είχε στοιχίσει τη ζωή σε έως και 8.000 ανθρώπους.


Πηγή: iefimerida.gr

Ασύλληπτη τραγωδία! Τουλάχιστον 37 νεκροί από κατολίσθηση!

Μία ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε, αφού υπάρχουν τουλάχιστον 37 νεκροί από κατολίσθηση!

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν της ζωή τους στο Καμερούν, εξαιτίας κατολίσθησης που προκλήθηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως μετάδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ, από την κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο δυτικό Καμερούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι.

Θρηνεί η Κρήτη! Βρέθηκε νεκρή μετά από σφοδρό τροχαίο!

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο και «χτενίζουν» τα συντρίμμια των κατεστραμμένων σπιτιών αναζητώντας επιζώντες.

12 αγνοούμενοι εξαιτίας της κατολίσθησης

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι αγνοούνται, αφού όγκοι λάσπης καταπλάκωσαν καμιά δεκαριά σπίτια στην πόλη Μπαφουσάμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, σε απόσταση 200 χλμ βόρεια του κυριότερου λιμανιού του Καμερούν, της Ντουάλα.

«Γύρω στις 10 το βράδυ, άκουσα έναν θόρυβο» περιέγραψε ο Άλμπερτ Κένγκε, ο οποίος επέζησε της κατολίσθησης. «Είδα ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης και όταν διασκορπίστηκε, κατάλαβα ότι η πλαγιά του βουνού είχε καταρρεύσει».

Πηγή: iefimerida.gr