Πολυτεχνείο: Οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί! Τι θα πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί!

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!

Πολυτεχνείο: Οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί! Τι θα πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί!

Η 46η επέτειος ξεκίνησε ήδη για το Πολυτεχνείο! Τι θα πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί και ποιοι θα είναι οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί!

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και από τις 12:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της πορείας, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών!

Πολυτεχνείο: Κλειστοί σταθμοί μετρό και δρόμοι! Γεμίζει η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς!

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από αύριο έως και την Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ξεκινά ο τριήμερος εορτασμός! Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν!

Η 46η επέτειος του Πολυτεχνείου ξεκινά σήμερα! Ο τριήμερος εορτασμός αναμένεται να προκαλέσει "χάος" στο κέντρο της Αθήνας! Ποιοι θα είναι οι δρόμοι που θα κλείσουν;

Το συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτό από τις 09:30 έως τις 21:00, ενώ Κυριακή 17 Νοεμβρίου ο εορτασμός κορυφώνεται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία!

Πολυτεχνείο: Κλειστοί σταθμοί μετρό και δρόμοι! Γεμίζει η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς!

Την Κυριακή, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 09:30 και θα κλείσει στις 13:00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.

Υπέρ του ανοιχτού Πανεπιστημίου τάσσεται με δήλωση του σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν θέλει το πανεπιστήμιο να κλείνει, μερικώς ή ολικώς. Όταν αυτό συμβαίνει, ο αντίκτυπος στην κοινωνία είναι αρνητικός και οι φοιτητές ζημιώνονται».

Ο πρύτανης υπογραμμίζει οτι η προάσπιση του ασύλου θα κριθεί στην πράξη, υπογραμμίζοντας οτι η βία είναι ασύμβατη με τη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Ο πρύτανης τονίζει οτι «η πανεπιστημιακή κοινότητα, και ειδικότερα η πολυτεχνειακή, οφείλει να συνεισφέρει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για τον απρόσκοπτο εορτασμό της φετινής 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Η προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου θα κριθεί στην πράξη και απαιτεί εγρήγορση, ψυχραιμία και αποτελεσματική συνεργασία όλων των υπευθύνων, από πλευράς πολιτείας και πανεπιστημίου. Η πρόσφατη έκρυθμη κατάσταση στο ΟΠΑ προκαλεί δικαιολογημένα φόρτιση και συνεπώς μεγάλη ανησυχία και αναδεικνύει τη σημασία των καλά υπολογισμένων αποφάσεων και κινήσεων όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Και υπογραμμίζει: «Κανείς δεν θέλει το πανεπιστήμιο να κλείνει, μερικώς ή ολικώς. Όταν αυτό συμβαίνει, ο αντίκτυπος στην κοινωνία είναι αρνητικός και οι φοιτητές ζημιώνονται. Εμείς, πρυτάνεις και δάσκαλοι, οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να κάνουμε τη δουλειά μας, ανταποκρινόμενοι στην αποστολή μας και σεβόμενοι τους δημοκρατικούς κανόνες και την ακαδημαϊκή δεοντολογία, ιδιαίτερα όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες ή κρίσιμες όπως αυτή την περίοδο. Αγκυλώσεις, αυθαιρεσία, βία, είναι ασύμβατα με τη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου και με την κορυφαία προτεραιότητα της ανάπτυξής του και πρέπει να εκλείψουν. Το οφείλουμε στους φοιτητές μας, στις οικογένειες τους, στις μελλοντικές γενιές. Το Ελληνικό πανεπιστήμιο οφείλει και μπορεί να τρέξει. Το ΕΜΠ έχει δυναμικό για να καλπάσει και να κατακτήσει κορυφαία θέση στον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη. Ας το ακούσει η Πολιτεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ας το ακούσει η κοινωνία για να μπορεί να αισιοδοξεί».

Τι ισχύει για τα σχολεία

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά η εγκύκλιος ορίζει ότι: Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο 2 μέρες πριν.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Για τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ορίζεται πως «κατά την της επετείου της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα Γενικά Λύκεια, στα Επαγγελματικά Λύκεια, στα Γυμνάσια ΕΑΕ, στα Λύκεια ΕΑΕ, στα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων».

Μήνυμα της υπουργού Παιδείας για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, με το οποίο καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν σήμερα Παρασκευή στην σχολική εορτή στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές εξέδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το μήνυμα έχει ως εξής:

«"Όσοι έπεσαν στον χώρο ετούτο, εγείρονται και προχωρούν στην ιστορία, κι ο λαός μαζί τους, εκεί που σμίγουν φως και χώμα κι όνειρο, εκεί που λευτεριά κι Ελλάδα είν’ ένα." Γιάννης Ρίτσος

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, Σήμερα είναι ημέρα απόδοσης τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για όνειρα και αξίες, όραμα και ελπίδα. Ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία. Όλους εκείνους που προχώρησαν την Ιστορία, σηκώνοντας στους ώμους τους έναν ολόκληρο λαό. Τρεις απλές λέξεις - «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» - κατάφεραν να συμπυκνώσουν ό,τι, διαχρονικά, έχει ανάγκη μια κοινωνία για να μπορεί να προοδεύει. Γι’ αυτό και το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικό, συνεχίζει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας παραμένει, 46 χρόνια μετά, κορυφαίο σύμβολο αντίστασης και αγώνα. Και διαρκής υπενθύμιση ότι τίποτα από όσα έχουν κερδηθεί, με κόπο και θυσίες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.Με τη μνήμη και την κληρονομιά του χθες, αλλά και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, είναι χρέος και ευθύνη μας, ενωμένοι, να δουλέψουμε συλλογικά για την προαγωγή της Παιδείας στη χώρα μας. Γιατί η Παιδεία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας και της Προόδου. Και η καλύτερη επένδυση για το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας μας.»

Πηγή: protothema.gr