Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γονείς προσοχή! Τότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα!

Έφτασαν οι διακοπές!

Γονείς προσοχή! Τότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα!
Ενημέρωση 21.11.2019 12:03

Γονείς προσοχή! Οι γιορτές έφτασαν και τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι! Τότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα!

Μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου και της 17ης Νοεμβρίου, οι μαθητές αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Βόμβα από το ΣτΕ! Αυτοί χάνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας!

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι από 24 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020, όταν και τα σχολεία θα είναι κλειστά. Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα.

Το πρώτο τρίμηνο άρχισε στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Οι σχολικές αργίες για τη σχολική χρονιά 2019-2020

Οι σχολικές αργίες για τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 είναι οι εξής:
- 23η Δεκεμβρίου 2019 – 6η Ιανουαρίου 2020 (Διακοπές Χριστουγέννων),
- 30ή Ιανουαρίου 2020 (Γιορτή των Γραμμάτων – Τριών Ιεραρχών),
- 2α Μαρτίου 2020 (Καθαρά Δευτέρα),
- 25η Μαρτίου 2020 (Εθνική Επέτειος),
- 13η – 24η Απριλίου 2020 (Διακοπές Πάσχα),
- 1η Μαΐου 2020,
- 8η Ιουνίου 2020 (Αγίου Πνεύματος).

Έβαλε τα γιορτινά της η Θεσσαλονίκη! Το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους!

Επιτέλους η Θεσσαλονίκη έβαλε τα γιορτινά της! Από εχθές έχει τραβήξει τα βλέμματα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους!

Λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα άρχισαν να τοποθετούνται ψηλά στην Αριστοτέλους τα πρώτα υλικά, για να στηθεί το «μαγεμένο χωριό» των Χριστουγέννων.

Γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος δεν κρατήθηκε και στόλισε από τώρα Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Ο εορτασμός στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει από το Άγαλμα του Βενιζέλου, εκεί όπου συναρμολογείται το το σπίτι του Άη Βασίλη και θα ακολουθήσουν το καρουζέλ, το τρενάκι, τα φωτιζόμενα μανιτάρια και τα μεγάλα λαμπερά αστέρια.

45 σπιτάκια στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Θεσσαλονίκης
Οπως αναφέρει το thestival φορτηγά και υπάλληλοι δούλευαν πυρετωδώς, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει μέχρι να «ξυπνήσει» η πόλη. «Προγραμματίσαμε να γίνουν οι μεταφορές τη νύχτα για να μην δημιουργήσουμε όχληση στην πόλη. Εάν δεν έχουν προλάβει να ξεφορτώσουν όλες οι νταλίκες, η μεταφορά θα συνεχιστεί αργά το βράδυ. Σκοπεύουμε να στήσουμε κάτι πολύ μεγάλο, όπως είχαμε κάνει στην Τούμπα.

Η αγορά του χωριού, θα αποτελείται από 45 σπίτια (με αμιγώς χριστουγεννιάτικα προϊόντα) εκ των οποίων έξι θα είναι διαδραστικά και θα βρίσκονται κοντά στα παιχνίδια, έξι θα διατεθούν στον δήμο και φυσικά το σπίτι του Άη Βασίλη», περιγράφει στο Thestival.gr ο Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Παγοδρόμιο και καρουσέλ στο «μαγικό πάρκο» στη Θεσσαλονίκη
Το «μαγικό» πάρκο, θα ανοίξει στις 7 Δεκεμβρίου και στόχος του δήμου είναι η Θεσσαλονίκη να δεχτεί επισκέπτες και να αποτελέσει τον πιο φωτογραφημένο προορισμό. Σε τρεις ημέρες, όπως περιγράφει ο κ. Φιλιππίδης, θ’ αρχίσει να στήνεται το παγοδρόμιο και θ’ ακολουθήσει η τοποθέτηση των κερματοφόρων παιχνιδιών.
Τελευταία θα τοποθετηθούν τα ξύλινα σπίτια και οι «τυχεροί» ένοικοί τους που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα γίνει στις 27 του μήνα, από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι τα σπίτια που θα διατεθούν να μην υπερβαίνουν τα δύο ανά αντικείμενο, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να δουλέψουν και να βρίσκονται και σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους (σ.σ. σε περίπτωση που διαθέτουν το ίδιο προϊόν) ώστε να βγάλουν ένα μεροκάματο», εξηγεί ο ίδιος.

Με Πρωτοψάλτη 7 Δεκεμβρίου φωτίζεται το δέντρο στη Θεσσαλονίκη
Πέραν από τις κεντρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης- στις 7 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, υπό τους ήχους των τραγουδιών της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και στις 31 Δεκεμβρίου παραμονή πρωτοχρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα- γίνεται προσπαθεί να εξασφαλιστούν επιπλέον χρήματα από χορηγίες ώστε να υπάρξουν και μικρότερα μουσικά συγκροτήματα που θα «ντύνουν» μουσικά τις χριστουγεννιάτικες νύχτες της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εμφανώς ικανοποιημένος από τις φετινές χριστουγεννιάτικες προεργασίες τονίζει: «Με τον δήμαρχο, έχουμε βρει πρόσφορο έδαφος σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Στόχος όλων μας είναι να αλλάξει η ατμόσφαιρα της πόλης και να νιώσει ο κόσμος ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να εμφανιστεί επιτέλους η πόλη με μία άλλη εικόνα. Όλα όσα κατασκευάζονται και στήνονται θα αποθηκευτούν και από του χρόνου, θα προστεθούν κι άλλα πράγματα. Έτσι, σταδιακά, με τα προστιθέμενα κονδύλια, θα αλλάζουν μορφή κι άλλοι δρόμοι και περιοχές της Θεσσαλονίκης, ώστε σε μία πενταετία όλη η πόλη να είναι ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο».

«Στοχεύουμε να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής»
Το «χωριό των μαγεμένων», θα εκτείνεται στο τμήμα της Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Στόχος, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη περιοχή να απαλλαγεί από τα παραβατικά στοιχεία. «Θα υπάρχει 24ώρη φύλαξη από ιδιωτική εταιρία. Ήδη έχουμε παίρνουμε προσφορές, θα διατεθεί ένα μεγάλο κονδύλι γι’ αυτόν τον σκοπό και θα επιλεγεί η καλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία. Φυσικά είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την Αστυνομία. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να κάνουμε και τον απαραίτητο σχεδιασμό. Μην ξεχνάμε ότι πάμε στη χειρότερη περιοχή της πόλης που λόγω εργασιών του Μετρό και της παραβατικότητας, έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Στοχεύουμε στο να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής», καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης.


Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Έσκασε" επίδομα "φωτιά"! 300 ευρώ στους λογαριασμούς σας πριν τα Χριστούγεννα!

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Ελλάδα: Το φαντασμαγορικό δέντρο που στήθηκε στη Χαλκιδική!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά στο YouWeekly.gr

Share