Έκτακτο! Σεισμός τώρα στην Πάτρα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Κουνήθηκαν για τα καλά!

Έκτακτο! Σεισμός τώρα στην Πάτρα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Ισχυρός σεισμός έγινε τώρα στην Πάτρα! Μάθετε πόσα Ρίχτερ ήταν!

Δείτε αναλυτικά...

Σεισμός τώρα στην Χίο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:49 σε υποθαλάσσια περιοχή, νότια της Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC ο σεισμός ήταν 4,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 19 χλμ. βορειοανατολικά της Πάτρας.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 7,9 χλμ., και επίκεντρο 5 χλμ. νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ! Σε ποιες περιοχές έγινε αισθητός;

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο! Σε ποιες περιοχές έγινε αισθητός; Διαβάστε αναλυτικά!

Πιο συγκεκριμένα, ιΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11) στις 03:54 (04:54 ώρα Ελλάδος), σε υποθαλάσσια περιοχή της Αδριατικής, κοντά στις αλβανικές ακτές.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 10 χλμ. βόρεια του Δυρραχίου και 34 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων.

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Ελλάδα! Πού έγινε η δόνηση;

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 6,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 27,7 χλμ., και επίκεντρο τα 189 χλμ. δυτικά - βορειοδυτικά της Κόνιτσας.

Σεισμός Αλβανία

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ελλάδα (Κατερίνη, Πιερία και Κέρκυρα), την Ιταλία και τα Σκόπια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί.

Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Κέντρο Γεωλογίας (USGS), δίνει το σεισμό στα 6,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χλμ. Στις (03:47 ώρα Ελλάδος), είχε προηγηθεί στην ίδια περιοχή, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.