Σεισμός στην Αλβανία: Μητέρα θάφτηκε αγκαλιά με τα δίδυμα μωράκια της!

Πέπλο πένθους!

Σεισμός στην Αλβανία: Μητέρα θάφτηκε αγκαλιά με τα δίδυμα μωράκια της!

Ο σεισμός στην Αλβανία έχει αφήσει πίσω του πολλά θύματα και ανάμεσα σε αυτά ήταν μια μητέρα που θάφτηκε αγκαλιά με τα δίδυμα μωράκια της!

Πέπλο πένθους έχει καλύψει ολόκληρη την Αλβανία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ. Η οσμή της απώλειας έντονη, όπως και η οδύνη που «τρυπά» κάθε προσδοκία. Όσο περνούν οι ώρες το δράμα κορυφώνεται, με τον αριθμό των νεκρών να έχει εκτοξευθεί πλέον στους 47.

Οι τραγικές ιστορίες πίσω από τη σεισμική δόνηση είναι πια πολλές και συνάμα συγκλονιστικές: μέσα σε λίγα λεπτά οικογενεις ξεκληρίστηκαν, περιουσίες χάθηκαν, χαμόγελα έσβησαν.

Σεισμός στην Αλβανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών! Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Στο παζλ της τραγωδίας έρχεται να προστεθεί και η ιστορία εννιαμελούς οικογένειας στην Κνέτα του Δυρραχίου, όταν από τη δόνηση σκοτώθηκαν τα οκτώ της μέλη. Μοναδικός επιζών ένας 17χρονος ο οποίος καλείται να αντικρύσει τη βίαιη πραγματικότητα που τον περιμένει.

Σοκάρει το γεγονός ότι η 32χρονη μητέρα της οικογένειας βρέθηκε νεκρή αγκαλιά με τα δίδυμα παιδιά της, τα οποία ήταν μόλις δύο ετών, ενώ η 12χρονη κόρη της βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι. Ο μοναδικός επιζών της οικογένειας είναι ο 17χρονος γιος καθώς νεκροί βρέθηκαν ο πατέρας, η γιαγιά, η 8χρονη κόρη, η 22χρονη αδελφή της άτυχης 32χρονης.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα συνεχίζει να πρωτοστατεί σε ό,τι αφορά τη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό: στο αεροδρόμιο των Τιράνων έφθασαν δύο κινητά μαγειρεία του ελληνικού στρατού.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Διρράχιο και Τουμάν.

Περισσότερες από 260 πολυκατοικίες και περισσότερα από 1.600 σπίτια που δέχτηκαν σοβαρές ζημιές ή κρίνονται ακατοίκητα.

Πηγή: protothema.gr

Σεισμός στην Αλβανία: Καρέ-καρέ η συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης 45χρονης! (Βίντεο)

Ο σεισμός στην Αλβανία έχει σκορπίσει παγκόσμιο θρήνο! Καρέ - καρέ η συγκλονιστική στιγμή της διάσωστης μιας 45χρονης γυναίκας!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ στην Αλβανία για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ανθρώπων κάτω από συντρίμμια, μετά το φονικό χτύπημα του Εγκλέλαδου.

Αυτή την ώρα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ πήρε πληροφορία για γκρεμισμένο κτίριο, στο οποίο μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένοι και σπεύδει στο σημείο για έρευνα. Μέχρι στιγμής οι Έλληνες διασώστες έχουν απεγκλωβίσει μία ζωντανή γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, στην πόλη Thumane, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, όπως και έναν ζωντανό άντρα στο Δυρράχιο. Έκτακτο! Σεισμός τώρα 5,1 στην Αλβανία!

Από συγκρότημα με δίδυμα κτίρια απεγκλωβίστηκε ζωντανός, χωρίς τις αισθήσεις του, και άντρας, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του αρκετές ώρες αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας αυτός θα μπορούσε να είχε ζήσει εάν ενώ ήταν εγκλωβισμένος δεν γινόταν μετασεισμός. Οι άντρες της ΕΜΑΚ επιχείρησαν σε κίνδυνο της ζωής τους, καθώς υπήρχαν τσιμεντένιες πλάκες πάνω από τα κεφάλια τους. Παρά ταύτα δεν σκέφτηκαν στιγμή να επιχειρήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, και έτσι έσωσαν την 45χρονη γυναίκα. Όσο εκείνη ήταν εγκλωβισμένο το παιδί της είχε ήδη διακομιστεί τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Πηγή: ethnos.gr