Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: "Χάος" με τις πορείες στην μνήμη του! Σε 18 πόλεις μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους!

Δείτε αναλυτικά...

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος:

"Χάος" θα επικρατήσει με τις πορείες στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σε 18 πόλεις της Ελλάδας μαθητές, φοιτητές και νεολαίοι θα βγουν στους δρόμους.

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 6 Δεκέμβρη, από τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια από αστυνομικό.

Οπως κάθε χρόνο αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας, που συγκλόνισε τη χώρα. Προκειμένου, ωστόσο, να αποφευχθούν τα επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, η ΕΛ.ΑΣ θα θέσει σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Να σημειώσουμε πως μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από το θάνατο του, ωστόσο η μητέρα του δεν σταμάτησε να σπαράζει για την δολοφονία του.

Το κέντρο της Αθήνας, την προσεχή Παρασκευή, θα μπει σε «καραντίνα» από νωρίς. Η πρώτη, μαθητική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, ενώ η πορεία θα κινηθεί προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα, θα ξεκινήσει από την Καμάρα η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η μαθητική πορεία μνήμης στην Πάτρα (12:00, Παράρτημα).

Η κεντρική πορεία στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 18:00 από τα Προπύλαια, και αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές πορείες μνήμες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα) και στην Πάτρα (Παράρτημα).
Από τις 18:00 και πέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις σε Γιάννενα, Πρέβεζας, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σάμο, Κω, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Πηγή: iefimerida.gr

Υπόθεση Γρηγορόπουλου: Εξέλιξη - ανατροπή με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα! Τι συνέβη;

Εξέλιξη - ανατροπή με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου! Τι συνέβη; Διαβάστε αναλυτικά!

Πιο συγκεκριμένα, την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η προκλητική πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, η οποία οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές, μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ναι μεν ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη 10 χρόνια μετά! - Και δεύτερη... δολοφονία εντός της δικαστικής αίθουσας! (βίντεο)

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δράστης της δολοφονίας του 15χρονου να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

O Επαμεινώνδας Κορκονέας βγήκε από τη φυλακή το μεσημέρι της Τρίτης (30 Ιουλίου).

Ενστάσεις και αντιρρήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Μιλώντας στο CNN Greece, μετά την ανακοίνωση της απόφαση του δικαστηρίου που οδηγούσε στην αποφυλάκιση Κορκονέα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μία «προκλητική απόφαση που οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα».