Μεγάλη τραγωδία! Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες! Πόσοι ήταν οι νεκροί;

Μεγάλος θρήνος στο Καζακστάν!

Μεγάλη τραγωδία! Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες! Πόσοι ήταν οι νεκροί;

Μεγάλη τραγωδία προκαλεί η είδηση πως συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες στο Καζακστάν! Πόσοι ήταν οι νεκροί ωστόσο και τι συνέβη ακριβώς;

Αναστέλλεται η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος!

Επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτίριο κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν - 22 εκ των οποίων σοβαρά - ανακοίνωσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι και το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών του Καζακστάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το αεροπλάνο κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της. Ιατρικές φροντίδες προσφέρονται σε 60 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Bek Air που επέζησαν στο δυστύχημα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης.

Στον λογαριασμό του αερολιμένα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αναρτήθηκε ένας προκαταρκτικός κατάλογος των 60 επιβατών που επέζησαν και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Το Fokker-100, που παρήγαγε η ομώνυμη γερμανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ως την πτώχευσή της, έχασε ύψος αμέσως μετά την απογείωση, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας. Θα εκτελούσε πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Fokker-100 μετά το δυστύχημα.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος.

Συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης υπό τον πρωθυπουργό Άσκαρ Μάμιν, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα, «όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου».

Οι αρχές αναστέλλουν τη λειτουργία της Bek Air

Οι αρχές του Καζακστάν ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας Bek Air έως ότου διαλευκανθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη νωρίτερα σήμερα αεροσκάφος Fokker-100 με 100 επιβαίνοντες που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν.

Να θυμίσουμε, πως ακόμη μια συντριβή αεροπλάνου, είχε προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και αγωνία.

Πηγή: protothema.gr

Τρόμος στον αέρα σε πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Κατεχόμενα: «Θα ανατινάξω το αεροσκάφος»

Τρόμος προκλήθηκε στον αέρα σε πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Κατεχόμενα: «Θα ανατινάξω το αεροσκάφος».

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοσης η εφημερίδα Χουριέτ, λίγο πριν την απογείωση μία από τους επιβάτες άρχισε να φωνάζει «είμαι μέλος της FETO, θα ανατινάξω το αεροπλάνο». Η FETO είναι η οργάνωση του Γκιουλέν, ο οποίος έχει καταστεί θανάσιμος εχθρός του Ταγίπ Ερντογάν.

Κάποιοι επιβάτες προσπάθησαν να ηρεμίσουν τη γυναίκα, η οποία είχε καλυμμένο το πρόσωπό της. Την ίδια στιγμή κλήθηκαν στο αεροσκάφος και φρουροί ασφαλείας.

Η γυναίκα, η οποία ήρθε σε αντιπαράθεση με άλλους επιβάτες, άναψε μάλιστα τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο περιμένοντας τους φρουρούς ασφαλείας, οι οποίοι τελικά την απομάκρυναν από το αεροσκάφος.

Οι υπόλοιποι επιβάτες οδηγήθηκαν για έλεγχο. Ως αποτέλεσμα, η πτήση της Pegasus Airlines ακυρώθηκε. protothema.gr

Πανικός σε πτήση! Αεροσυνοδός τους έπιασε στα... πράσα στην τουαλέτα να...