Σοκ στην Χίο! Έβαλαν φωτιά σε εκκλησία!

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Σοκ στην Χίο! Έβαλαν φωτιά σε εκκλησία!

Έβαλαν φωτιά σε εκκλησία στην Χίο και το περιστατικό προκαλεί σοκ! Με νέο κρούσμα ιεροσυλίας ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός!

Σήμερα το πρωί γυναίκα που πήγε να ανάψει τα καντήλια στο ξωκλήσι της Παναγίας Λειαπηργουσενας, που βρίσκεται στα 200 μέτρα από την δομή φιλοξενίας προσφύγων της ΒΙΑΛ, ήρθε αντιμέτωπη με μια ντροπιαστική εικόνα.

Άγνωστοι εισέβαλαν στον ιερό χώρο της εκκλησίας αφού πρώτα έσπασαν τρεις πόρτες και έβαλαν φωτιά στην Αγία Τράπεζα και στην Πρόθεση όπου διαβάζονται οι ευχές για την Θεία Κοινωνία.

Οι δράστες πήραν το καντήλι και το τοποθέτησαν στην Αγία Τράπεζα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κάλυμμα της Αγίας Τραπέζης και να επεκταθεί και στον χώρος της Αγίας και Ιεράς Πρόθεσης.

Η ξαφνιασμένη γυναίκα αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες και ερευνούν το νέο περιστατικό ιεροσυλίας και βανδαλισμού ιερού χώρου.

εκκλησία Ιεροσυλία

φωτιά εκκλησία

εκκλησία Χίο Ιεροσυλία φωτιά

Ενώ πριν λίγο καιρό υπήρξαν 6 νεκροί από επίθεση μέσα σε εκκλησία!

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κέρκυρα: Συγκλονίζει η μητέρα που έπεσε από το μπαλκόνι με το παιδί της! «Είδαμε τον θάνατο»!

«Είδαμε τον θάνατο», λέει μεταξύ άλλων και συγκλονίζει η μητέρα που έπεσε από το μπαλκόνι μετά από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Κέρκυρα, μαζί με το παιδί της!

Το παράτολμο σάλτο αποδείχθηκε σωτήριο για την ηρωϊκή μητέρα που πήδηξε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, στην Κέρκυρα, για να σωθεί από την πυρκαγιά.

Βίωσε δραματικές στιγμές βλέποντας το σπίτι της να φλέγεται, πήρε όμως μια γενναία απόφαση και από την περιπέτεια βγήκε τόσο εκείνη όσο και η 13χρονη κόρη της σώα.

Η Χριστιάνα Σκλήρη πήδηξε από το μπαλκόνι, ενώ είχε στην αγκαλιά την κόρη της. Τα λόγια της συγκλονίζουν.

Μιλώντας στο Star για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε εκείνη και η οικογένειά της, εξηγεί: «Έκανα αυτό που θα έκανε η κάθε μάνα για το παιδί της, είδαμε τον θάνατο, αγκαλιαστήκαμε».

«Το παιδί μου μου φώναζε ότι πεθαίνουμε. Χωρίς να χάσω την ψυχραιμία μου, αρπάζω το παιδί μου και πέφτουμε από το μπαλκόνι. Χτύπησα πάρα πολύ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει που είμαστε όλοι ζωντανοί», λέει με συγκίνηση η μητέρα.

Νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο, το σημαντικό είναι όμως ότι η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση.

Περιστατικό σαν αυτό είχε προκληθεί και στην περιοχή του Περιστερίου, όπου και κάηκε ζωντανός ένας άνδρας.

Πηγή: protothema.gr