Χαμόγελα ευτυχίας για τους κατοίκους της Αυστραλίας! Ελπίδα ζωής για τις πυρκαγιές...

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χαμόγελα ευτυχίας για τους κατοίκους της Αυστραλίας! Ελπίδα ζωής για τις πυρκαγιές...

Χαμόγελα ευτυχίας για τους κατοίκους της Αυστραλίας μετά τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην χώρα. Ελπίδα ζωής για τις πυρκαγιές.

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Αυστραλίας που υποφέρουν από τις γιγαντιαίες πυρκαγιές από τον Δεκέμβριο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.

«Καλές» βροχές καταγράφηκαν το πρωί στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολικά), όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέτωπα, ανέφερε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στη γειτονική Πολιτεία Βικτόρια, εκδηλώθηκαν καταιγίδες από χθες βράδυ συμβάλλοντας να διαλυθούν οι τοξικοί καπνοί των πυρκαγιών, που προκαλούσαν ασφυξία στη Μελβούρνη από την αρχή της εβδομάδας. Το τοξικό νέφος καθυστερεί το αυστραλιανό τουρνουά Όπεν του τένις.

«Οι καταιγίδες βελτίωσαν την ποιότητα του αέρα στο μεγαλύτερος μέρος της Πολιτείας», διαβεβαίωσε η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος στη Βικτόρια.

Για τις βροχές είχαν ενημερώσει πριν από αρκετές ημέρες και τελικά ήρθε η επιβεβαίωση.

Πηγή: protothema.gr

Φωτιές Αυστραλία: Συγκλονιστικό βίντεο! Η στιγμή που ο ουρανός έγινε... "αίμα"!

Συγκλονιστικό βίντεο "βγήκε" στο φως από την στιγμή που ελικόπτερο φτάνει στην φλεγόμενη περιοχή και προκάλεσε "πανικό"! Δείτε την στιγμή που ο ουρανός έγινε "αίμα" από τις φωτιές στην Αυστραλία και θα σπαράξετε!

Ο ουρανός φαίνεται λες και πήρε κυριολεκτικά φωτιά, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πιλότων, που θέλησαν να δώσουν την δική τους μάχη για να σώσουν ανθρώπους και ζώα από τον πύρινο όλεθρο!

Το σκηνικό της πύρινης κόλασης έβγαλε στη δημοσιότητα πιλότος της αυστραλιανής Βασιλικής Αεροπορίας και προέρχεται από τις επιχειρήσεις διάσωσης που έγιναν το Σάββατο, 4 Ιανουαρίου, στη Mallacoota, στη Victoria.

Η τραγωδία ωστόσο δεν σταματάει εκεί. Έρχεται δεύτερο χτύπημα για την Αυστραλία και εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι!