Συντριβή Boeing: Νέες εξελίξεις με την υπόθεση! Επιβεβαιώθηκε η εκτόξευση πυραύλων

Τι αναφέρουν οι Αρχές;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συντριβή Boeing: Νέες εξελίξεις με την υπόθεση! Επιβεβαιώθηκε η εκτόξευση πυραύλων

Νέες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της συντριβής του Boeing στο Ιράν βγήκαν στη δημοσιότητα! Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε η εκτόξευση δύο πυραύλων κατά του αεροσκάφους.

Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του Boeing 737 των Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε στις 8 Ιανουαρίου από λάθος του ιρανικού στρατού πάνω από την Τεχεράνη, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAO).

Πριν από λίγες μέρες είχε βγει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο του μαύρου κουτιού, ωστόσο σήμερα τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν.

"Οι ερευνητές (...) απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες (του γενικού επιτελείου στρατού) και ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι (...) TOR-M1 εκτοξεύθηκαν εναντίον του αεροπλάνου από τα βόρεια", αναφέρει η έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον ιστότοπο της CAO.

"Οι επιπτώσεις που είχε η εκτόξευση των πυραύλων στο δυστύχημα και η ανάλυση της ενέργειας αυτής εξετάζονται", πρόσθετε η ανακοίνωση, η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των New York Times ότι το βίντεο που δείχνει δύο πυραύλους να εκτοξεύονται εναντίον του αεροπλάνου είναι αυθεντικό.

Ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε στις 11 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 176 άνθρωποι.

Πηγή: protothema.gr

Τραγωδία Boeing: Ραγδαίες εξελίξεις με τους νεκρούς! Τι συνέβη;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τους νεκρούς από την τραγωδία του αεροσκάφους Boeing! Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Οι σοροί των 11 Ουκρανών που σκοτώθηκαν στην συντριβή του ουκρανικού Boeing την περασμένη εβδομάδα στο Ιράν, έχουν ταυτοποιηθεί και θα μεταφερθούν στην Ουκρανία την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα Κίεβο και Τεχεράνη.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του Βαντίμ Πριστάϊκο.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ζαρίφ ενημέρωσε για την ετοιμότητα του Ιράν να παραδώσει τις σορούς των Ουκρανών πολιτών και να επιτρέψει σε ειδικούς της χώρας αυτής να συμμετάσχουν στην αποκρυπτογράφηση του μαύρου κουτιού», του αεροσκάφους, υπογράμμισε η ανακοίνωσε του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα σήμερα, οι πέντε χώρες, υπήκοοι των οποίων σκοτώθηκαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους από ιρανικό πύραυλο, ανακοίνωσαν ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό αεροπλάνο που έπεσε αυτές τις μέρες!

Πηγή: protothema.gr