Πρόεδρος της Δημόκρατιας: Αυτό το πρόσωπο εξελέγη με 261 ψήφους!

Έσκασε μόλις τώρα!

Πρόεδρος της Δημόκρατιας: Αυτό το πρόσωπο εξελέγη με 261 ψήφους!

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Αυτό το πρόσωπο εξελέγη από τη Βουλή των Ελλήνων για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας συνολικά 261 ψήφους!

Την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, την περασμένη εβδομάδα, στήριξαν, εκτός από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου συγκέντρωσε 263 ψήφους καθώς ο Αντώνης Σαμαράς λείπει σε ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης κατέρρευσε χθες στην ΚΟ της Βουλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος απουσιάζει λόγω ασθένειες. Επίσης, απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρης.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς συγκέντρωσε άνω των 200 ψήφων που απαιτούνται για εκλογή ΠτΔ.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Τασούλας θα της ανακοινώσει την εκλογή της
Στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μαζί με τους ατιπροέδρους της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ΣτΕ για να της αναγγείλουν το αποτέλεσμα.

Η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει στη Βουλή στις 14 Μαρτίου, μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και θα ακολουθήσει η σχετική τελετή παράδοσης παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ωστόσο ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Open, Τάσος Δούσης, είχε σχολιάσει μέσα από τη στήλη του στο Instagram, 60" την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για ΠτΔ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα που θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι εκείνη που προτάθηκε χθες από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και από την πρώτη στιγμή, όλοι αναρωτιούνται ποια είναι η πρώτη γυναίκα που θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανατρέποντας όλα τα δεδομένα!

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι Ελληνίδα Δικαστής, που από τον Οκτώβριο του 2018, με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, βρίσκεται στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ και εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

«Αισθάνομαι την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την οποία με επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο, ως τιμητικό βάρος, που με καλεί να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωνε στην πρώτη της δήλωση πριν από 2 χρόνια η νέα πρόεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 με την καταγωγή της οικογένειάς της να είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000).

Πηγή: iefimerida.gr

Μία ακόμα ισχυρή γυναίκα της πολιτικής, η Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε εχθές μία εντυπωσιακή δημόσια εμφάνιση!