Δυο σεισμοί ανοιχτά της Καρπάθου μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Δυο σεισμοί ανοιχτά της Καρπάθου μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών

Δυο σεισμοί σημειώθηκαν ανοιχτά της Καρπάθου τα ξημερώματα με διαφορά μόλις 12 λεπτών μεταξύ τους. Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Συνεχίζεται σε έντονο ρυθμό η μετασεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου και της Ρόδου, μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που προηγήθηκε.

Μέσα σε διάστημα 12 λεπτών, η νησιωτική περιοχή «κουνήθηκε» δύο φορές, την πρώτη με σεισμό μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τη δεύτερη με σεισμό 3,9 Ρίχτερ. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 4:31 τα ξημερώματα και ο δεύτερος στις 4:43.

Το επίκεντρο των 3,4 Ρίχτερ ήταν 86 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και των 3,9 Ρίχτερ στα 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού.

Μόλις χθες, ένας σεισμός - μαμούθ 7,3 Ρίχτερ, "χτύπησε" την Καραϊβική!

Πηγή: protothema.gr

Ευθύμιος Λέκκας: Τι αναφέρει ο σεισμολόγος για τον σεισμός στην Κάρπαθο;

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για τον ισχυρό σεισμό που "χτύπησε" την Κάρπαθο και αναφέρει αναλυτικά αν έχει σχέση με τον σεισμό της Τουρκίας!

Ελάχιστα αισθητός, παρά το μεγάλο μέγεθος του, έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε στις 5.38 το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά της Καρπάθου.

Αισθητός έγινε κυρίως στη Κάρπαθο, την Κάσο και τη Ρόδο χωρίς πάντως να σημειωθούν ζημιές ούτε και ιδιαίτερη ανησυχία. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 17:38, ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

«Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κάρπαθο το απόγευμα της Τρίτης, δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία».

Αυτό δήλωσε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Το επίκεντρο του σεισμού, ήταν στο προωθημένο Ελληνικό τόξο νότια της Ρόδου και της Καρπάθου και ήταν ένα γεγονός «άπαξ και πέρασε» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, που ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός.

Πηγή: iefimerida.gr

Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα ένας σεισμός- μαμούθ σημειώθηκε στην Καραϊβική!