Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

ΕΟΦ: Προσοχή! Ανακαλείται παρτίδα συμπληρώματος διατροφής!

Σας αφορά!

ΕΟΦ: Προσοχή! Ανακαλείται παρτίδα συμπληρώματος διατροφής!
Ενημέρωση 29.01.2020 17:31

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι πολίτες, καθώς ανακαλείται από τον ΕΟΦ παρτίδα συμπληρώματος διατροφής.

Την ανάκληση της παρτίδας 379252 του συμπληρώματος διατροφής SOLGAR RESVERATROL 60 Vegetable caps με ημερομηνία λήξης 3/22, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με την αναφορά του Οργανισμού, στις έρευνες που έγιναν, το συμπλήρωμα βρέθηκε να περιέχει αυξημένα επίπεδα πολυλυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων, χημικών ενώσεων που προκύπτουν φυσικά στα τρόφιμα συνήθως κατά την ξήρανση αυτών ή διεργασίες όπως το κάπνισμα ή η θερμική επεξεργασία.

Το προϊόν διακινείται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ISO-PLUS ΑΕ. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρίας , η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Επίσης, αυτά είναι τα "απαγορευμένα" καλλυντικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ο ΕΟΦ έχει σημάνει συναγερμό.

Πηγή: protothema.gr

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό γυναικολογικό σκεύασμα!

Γνωστό γυναικολογικό σκεύασμα ανακαλεί ο ΕΟΦ και σήμανε συναγερμός με αυτήν την είδηση!

Την ανάκληση παρτίδας (υπ. αριθμ.180357) του φαρμακευτικού προϊόντος UTROGESTAN 200mg caps, btx15, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), λόγω απόκλισης από τις εγκεκριμένες προδιαγραφές εμφάνισης του προϊόντος κατά τη διαδικασία παραγωγής.

Το σκεύασμα με κύρια δραστική ουσία την προγεστερόνη χορηγείται είτε από του στόματος είτε από τον κόλπο στο πλαίσιο Θεραπείας Ορμονικής Υποκατάστασης (ΘΟΥ) και εμφανίζει το σύνολο των ορμονικών ιδιοτήτων της προγεστερόνης, η οποία παράγεται από το ωχρό σωμάτιο κατά τη δεύτερη φάση του καταμήνιου κύκλου της γυναίκας.

Η απόφαση ανάκλησης του ΕΟΦ αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημοσιάς Υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, που έχει προβεί η εταιρεία ANGELINI PHARMA HELLAS ABEE.

Η παρασκευάστρια εταιρεία και κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος, προκειμένου να το αποσύρουν.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

undefined

Επίσης, ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αγχολυτικό φάρμακο

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακα για το διαβήτη!

"Βόμβα" από τον ΕΟΦ! Ανακαλείται πασίγνωστο φάρμακο!

Διαβάστε περισσότερα θέματα health στο Youweekly.gr

Share