Θρίλερ στο Παγκράτι: Ποιος άρπαξε την 7χρονη! Τι ρόλο παίζει ο πατέρας;

Ραγδαίες εξελίξεις!

Θρίλερ στο Παγκράτι: Ποιος άρπαξε την 7χρονη! Τι ρόλο παίζει ο πατέρας;

Θρίλερ και ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, που εξαφανίστηκε στο Παγκράτι έφερε η εκπομπή Φως στο Τούνελ. Ποιος είναι αυτός που άρπαξε την μικρή και ποιος τελικά ο ρόλος του πατέρα;

Δύσβατοι χώροι που τους προτιμούν τα κυκλώματα διακινητών ανηλίκων, που εκβιάζουν και εκμεταλλεύονται μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.

Στην εκπομπή της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου παρουσιάστηκαν όλα τα καινούργια στοιχεία σε αυτή την περίεργη υπόθεση της 7χρονης μαθήτριας.

Έλληνες και Γάλλοι αστυνομικοί συνεργάζονται για να εντοπιστούν τα κυκλώματα αυτά που δρουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Ερευνούν το ενδεχόμενο θύμα τους να είναι και το μικρό κοριτσάκι από το Κονγκό.

Το ταξίδι του πατέρα στο Παρίσι, οι «φίλοι» του και η άνετη ζωή, μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή και διασταυρώθηκε, οδηγεί και πάλι στη Γαλλία. Από εκεί φαίνεται ότι έγινε ένα τηλεφώνημα στο σχολείο της αγνοούμενης μαθήτριας, κάτι το οποίο ερευνάται από τις Γαλλικές Αρχές.

Στην Ελλάδα οι έρευνες έχουν ενταθεί και στα χέρια των αστυνομικών, υπάρχουν και τα ντοκουμέντα της κινητής τηλεφωνίας που «δείχνουν» με ποιους είχε επαφές, τόσο ο πατέρας της μικρής, όσο και οι άλλοι ομοεθνείς και συγκάτοικοί του στο διαμέρισμα του Παγκρατίου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δοθούν και οι απαντήσεις από τη λήψη γενετικού υλικού που θα δείξει εάν η Βαλεντίν είναι πράγματι κόρη του Αμπελκά.

Για τις κινήσεις στην περιοχή του αεροδρομίου τις ημέρες που χάθηκε το παιδί, μίλησε ο πατέρας σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Τούνελ».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως πήγε να παραλάβει κάποιον φίλο του και η εμφάνιση του στην περιοχή, δε σχετίζεται με την εξαφάνιση της κόρης του.

Πληροφορία που έφτασε αργά στο «Τούνελ» από την περιοχή του Παγκρατίου, σήμανε συναγερμό. Τηλεθεάτρια που ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τη μικρή Βαλεντίν, ανέφερε ότι την είδε πρόσφατα να βγαίνει από ένα υπόγειο διαμέρισμα όπου μένουν ομοεθνείς της.

Ο ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε στο χώρο, αλλά η έρευνα του δεν οδήγησε κάπου. Ενημερώθηκαν και οι Αρχές για να εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο.

Ο πατέρας της μικρής μαθήτριας μίλησε στο «Τούνελ» και για το ταξίδι στο Παρίσι πριν χαθεί το παιδί του.

«Πήγα στο Παρίσι και άφησα την κόρη μου πίσω…»

«Συνάντησα κάποιους φίλους που έχω στο Παρίσι, οι οποίοι με φιλοξένησαν για τρεις εβδομάδες. Την Βαλεντίν την άφησα στην Αθήνα σε μια φίλη μου. Δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται το ταξίδι αυτό με την εξαφάνιση της».

«Πίνω μόνο εμφιαλωμένο νερό γι’ αυτό την έστειλα να μου φέρει…»

Ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα από τον Κονγκό, δέχτηκε να απαντήσει και σε άλλα ερωτήματα τηλεθεατών.

Βασικό ερώτημα είναι το εξής:

Γιατί έστειλε την 7χρονη κόρη του μόνη της στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για να πάρει τα φάρμακα του και δεν ήπιε από τη βρύση, αφού είναι πόσιμο;

Ο ίδιος έδωσε την εξής απάντηση:

«Δεν πίνω νερό από τη βρύση γιατί με πονάει η κοιλιά μου, γι’ αυτό παίρνω μόνο εμφιαλωμένο.»

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες δήμαρχος που αγνοούνταν για 1 χρόνo βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι!

Θρίλερ με την εξαφάνιση 7χρονης στο Παγκράτι: Η μαρτυρία που μπλέκει την υπόθεση!

Θρίλερ με την εξαφάνιση 7χρονης στο Παγκράτι, αλλά και με την μαρτυρία που μπλέκει περισσότερο την υπόθεση της.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν παραμονές Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας.

Το κορίτσι βρισκόταν στις γιορτινές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα, όταν στο δρόμο για το σπίτι της χάθηκαν τα ίχνη της. Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει για εκείνη μέχρι σήμερα, είναι η μαρτυρία του πατέρα της. Ο Αμπελκά μίλησε στην εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που περνάει. «Είναι πάρα πολύ δύσκολες για μένα οι στιγμές που περνάω. Δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και είναι σαν να ονειρεύομαι. Είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα, γιατί είναι το μόνο άτομο που έχω στη ζωή μου. Εκείνη μου δίνει τη δύναμη να ζω. Η γυναίκα μου απεβίωσε το 2014 όταν ήμασταν στο Κονγκό».

Ο πατέρας της 7χρονης μίλησε και για την απόφαση του να φύγουν από την πατρίδα του και να έρθουν στην Ελλάδα. «Έφυγα από τη χώρα μου γιατί έχω υποστεί πολύ σκληρά βασανιστήρια που δεν μπορώ καν να διηγηθώ. Όταν γίνονταν οι διαδηλώσεις στο Κονγκό, εγώ απλά ήμουν εκεί και κατέγραφα τις εικόνες με το κινητό μου. Έτσι με έπιασαν και με βασάνιζαν για δεκαέξι ημέρες. Ήξερα πως επειδή έχω μόνο την κόρη μου, ότι ήταν να κάνω, θα το έκανα μαζί της. Είτε στη ζωή, είτε στο θάνατο και έτσι ήρθαμε στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε βγει μαζί με την κόρη μου για μια βόλτα στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που είχε, καθώς ήταν παραμονές Χριστουγέννων. Στην επιστροφή μας της είπα να πάει στο κοντινό σούπερ μάρκετ να μου πάρει ένα μπουκάλι νερό, γιατί είχα πονοκέφαλο και ήθελα να πάρω ένα χάπι. Ανέβηκα στο σπίτι, την περίμενα και όταν είδα ότι δεν επιστρέφει, πήγα στο σούπερ μάρκετ να ρωτήσω και μου είπαν πως δεν την είδαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε μόνη να αγοράσει πράγματα. Στη συνέχεια βγήκα ανήσυχος να την ψάξω. Περπάτησα 40 – 50 λεπτά και υπέθεσα πως θα επέστρεφε γιατί πάντα γυρνούσε. Είχα και γρίπη και έπεσα για ύπνο και ενημέρωσα την αστυνομία το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Το μόνο που μπορεί να με κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο είναι να τη βρω», κατέληξε.

«Προσεύχομαι στο Θεό»

Συγκινημένος ο πατέρας της Βαλεντίν απηύθυνε έκκληση, μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της, ώστε να μπει ένα τέλος στην αγωνία του. «Περνούν πολλά σενάρια από το μυαλό μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ, τι μπορεί να της έχει συμβεί, αλλά προσεύχομαι στο Θεό να μου τη φέρει πίσω. Εγώ ενημέρωσα στο σχολείο της Βαλεντίν για να με βοηθήσουν να τη βρω και ήρθε μια δασκάλα στο σπίτι για να συζητήσουμε», είπε.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Χρυσούλα Χασάπη, εθελόντρια – διασώστρια στην ομάδα έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του «Χαμόγελου του Παιδιού», μαζί με την σκυλίτσα της Μάφιν, εντόπισαν ίχνη της αγνοούμενης μικρής σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της. «Ανήμερα των Χριστουγέννων το βράδυ, ειδοποιηθήκαμε από τον οργανισμό για την εξαφάνιση. Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, πήγαμε πρώτα από το σπίτι της για να πάρουμε την οσμή της μέσα από κάποια αντικείμενα. Αρχικά ξεκινήσαμε με το σκύλο από το σπίτι του παιδιού και φτάσαμε μέχρι το σχολείο. Μετά μας οδήγησε στην περιοχή του σταθμού του μετρό του Αγίου Ιωάννη, με ενδείξεις ότι το παιδί πέρασε από εδώ. Ήρθαν συνολικά τρία σκυλιά που επιβεβαίωσαν αυτές τις ενδείξεις», είπε στην κάμερα του «Τούνελ».

Η εκπομπή βρέθηκε και στο σούπερ μάρκετ όπου σύμφωνα με τον πατέρα της, η ανήλικη θα πήγαινε να ψωνίσει και χάθηκε. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος όμως, υποστηρίζουν πως δεν πέρασε από το μαγαζί, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις κάμερες ασφαλείας που παραδόθηκαν στις Αρχές.

anikolouli.gr