Κορωναϊός: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες των γιατρών της Ουχάν! Κοιμούνται στο πάτωμα!

Δεν προλαβαίνουν να φάνε!

Κορωναϊός: Αποκαρδιωτικές οι εικόνες των γιατρών της Ουχάν! Κοιμούνται στο πάτωμα!

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο της Ουχάν που ξέσπασε αρχικά ο Κορωναϊός. Οι γιατροί δεν προλαβαίνουν, ενώ κοιμούνται στο πάτωμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, πολλοί γιατρού και νοσοκόμοι είναι τόσο εξαντλημένοι με τη λήξη της βάρδιας, που κοιμούνται στις καρέκλες και τα πατώματα των νοσοκομείων μέχρι να έρθει η ώρα για να πιάσουν ξανά δουλειά και να είναι σε ετοιμότητα για κάποιο περιστατικό που θα σημειωθεί. Μάλιστα, κάποιες φορές δεν προλαβαίνουν ούτε να φάνε.

Για να είναι και οι ίδιοι προστατευμένοι, πρέπει να φορούν βαριά προστατευτικά γυαλιά και μάσκες για μην μολυνθούν από τον Κορωναϊό, κάτι που εξηγεί απίστευτα σημάδια που έχουν στο πρόσωπό τους.

Αυτές είναι οι ηλικίες που "χτυπάει"! Αναλυτικά το προφίλ των θυμάτων!

Κορωναϊός Ουχάν γιατροί

Τι θα γίνει τελικά με το εμβόλιο για τον Κορωναϊό - Ποια η σχέση του με έγκυες και παιδιά;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κορωναϊό, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως καθημερινά! Τι θα γίνει τελικά με το εμβόλιο και ποια η σχέση του με έγκυες και παιδιά; Τι ανακοίνωσαν οι ειδικοί για την θανατηφόρο ασθένεια;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποβάθμισε σήμερα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης περί ανακάλυψης φαρμάκων για τη θεραπεία ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει επιδημία στην Κίνα και έχει διαδοθεί σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες.

Ρεπορτάζ της κινεζικής τηλεόρασης ανέφερε πως ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζετζιάνγκ βρήκε ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, ενώ το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως ερευνητές είχαν μια «σημαντική επιτυχία» στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Ζασάρεβιτς δήλωσε: «Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του 2019-nCoV».

Οκτώ με δέκα μήνες για το εμβόλιο, λένε οι Ρώσοι

Στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο ανακοίνωσε πάντως σήμερα πως θα χρειαστούν 8 έως 10 μήνες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Σήμερα η διαδικασία της ανάπτυξης ενός εμβολίου δεν είναι μια σύντομη χρονική περίοδος. Ένα εμβόλιο αναπτύσσεται για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μήνες, αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο χωρίς τις κλινικές δοκιμές», δήλωσε ο Μουράσκο.

Έγκυες που έχουν μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό μπορεί να τον μεταδώσουν στο παιδί τους, δήλωσαν σήμερα γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων της Ουχάν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι γιατροί δήλωσαν πως αυτό είναι πιθανόν, αφού μια ασθενής που είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό γέννησε στις 2 Φεβρουαρίου και το νεογέννητο, 30 ώρες μετά, βρέθηκε θετικό στον ιό.

Η πόλη Ουχάν είναι το επίκεντρο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού που έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κίνας καθώς και στο εξωτερικό.

Στην ηπειρωτική Κίνα έχει σκοτώσει 490 ανθρώπους και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 24.324.

Το νεογέννητο έχει σταθερές ζωτικές ενδείξεις και δεν έχει ούτε πυρετό ούτε βήχα, αλλά η αναπνοή του είναι κοντή, ανέφεραν οι γιατροί. Ακτινογραφία θώρακος δείχνει ενδείξεις μόλυνσης και υπάρχουν ορισμένες ανωμαλίες στις λειτουργίες του ήπατος.

«Αυτό μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στο ότι ενδεχομένως να υπάρχει μια διαδρομή μετάδοσης του κοροναϊού από τη μητέρα στο παιδί», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος νεογνικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Παίδων της Ουχάν Ζενγκ Λινγκόνγκ.

Το νοσοκομείο αποκάλυψε επίσης λεπτομέρειες για μια δεύτερη περίπτωση βρέφους που γεννήθηκε υγιές στις 13 Ιανουαρίου. Η νταντά του μωρού διαγνώστηκε αργότερα με τον ιό και η μητέρα δύο ημέρες αργότερα. Το μωρό άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα στις 29 Ιανουαρίου.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η νταντά μετέδωσε τον ιό στη μητέρα που τον μετέδωσε στο μωρό. Αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το μωρό ήταν σε στενή επαφή με ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό, πράγμα που σημαίνει ότι και τα νεογέννητα μπορούν να μολυνθούν».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως κανένα από τα βρέφη που έχουν προσβληθεί δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Aυστηρά είναι τα μέτρα ελέγχου όσων επιβατών έρχονται από την Κίνα στο Ελ. Βενιζέλος.

Οι επιβάτες ελέγχονται για ύποπτο ή πιθανό κρούσμα του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV, με θερμομέτρηση.

Η εντολή είναι να ελέγχονται όλοι οι επιβάτες αλλά και τα πληρώματα αεροσκαφών, σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Η θερμομέτρηση γίνεται μέσω θερμομέτρου υπερύθρων.

Η λήψη των παρακάτω βίντεο, έγινε, σήμερα, σε πρωινή πτήση που αφίχθη στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είδατε στο μεταξύ τον άντρα που μπήκε σε αεροπλάνο και είπε ότι έχει Κορωναϊό με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω η πτήση;

Πηγή: protothema.gr