Θρίλερ με την μικρή Βαλεντίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Τι ανακοίνωσε ο δικηγόρος;

Τι συμβαίνει με την υπόθεση που συγκλόνισε

Θρίλερ με την μικρή Βαλεντίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Τι ανακοίνωσε ο δικηγόρος;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της μικρής Βαλεντίν, που εξελίσσετε σε θρίλερ! Τι ανακοίνωσε ο δικηγόρος και τι λένε τα νέα στοιχεία; Πληροφορίες λένε πως στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα, βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνισή της.

«Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν συνεχίζει να εξετάζεται ως μάρτυρας για την εξαφάνιση της ανήλικης θυγατέρας του για δεύτερη συνεχή μέρα» δήλωσε ο δικηγόρος του στο star.gr.

Όπως εξήγησε «η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες της στην καταγγελία του ίδιου του πατέρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο πατέρας υποστήριξε ότι ενδεχομένως η πρώην σύντροφός του σχετίζεται με την εξαφάνιση της Βαλεντίν, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι και μπορεί να έπεισε την μικρή να την ακολουθήσει».

Κατά πληροφορίες, στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της 7χρονης βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του. Όπως έχει γίνει γνωστό, στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της 7χρονης και εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας βέβαια χρηματικό ποσό για την πράξη της.

Ο δικηγόρος του πατέρα, ο οποίος ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές στις 24 Δεκεμβρίου για την εξαφάνιση - κατά τα λεγόμενά του - της 7χρονης υποστηρίζοντας πως την έψαξε για λίγο πεζός και μετά επέστρεψε στο σπίτι τους, όπου τον πήρε ο ύπνος, είπε, επίσης, «αποκλείω κατηγορηματικά την διάπραξη αδικήματος σε ό,τι αφορά την ανήλικη Βαλεντίν, αλλά δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω τι προηγήθηκε της εξαφάνισης της. Ο ίδιος βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης. Ελπίζω ο πατέρας να καταθέσει την πλήρη αλήθεια και σύντομα να βρεθεί σώα και υγιής η μικρή Βαλεντίν».

Ο πατέρας της Βαλεντίν αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα καθώς σε βάρος του «έχει σχηματιστεί δικογραφία με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφορο τριμελές Πλημμελοδικείο Αθηνών».

Πηγή: protothema.gr

Θρίλερ με την εξαφάνιση 7χρονης στο Παγκράτι: Η μαρτυρία που μπλέκει την υπόθεση!

Θρίλερ με την εξαφάνιση 7χρονης στο Παγκράτι, αλλά και με την μαρτυρία που μπλέκει περισσότερο την υπόθεση της.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν παραμονές Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας.

Το κορίτσι βρισκόταν στις γιορτινές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα, όταν στο δρόμο για το σπίτι της χάθηκαν τα ίχνη της. Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει για εκείνη μέχρι σήμερα, είναι η μαρτυρία του πατέρα της. Ο Αμπελκά μίλησε στην εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που περνάει. «Είναι πάρα πολύ δύσκολες για μένα οι στιγμές που περνάω. Δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και είναι σαν να ονειρεύομαι. Είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα, γιατί είναι το μόνο άτομο που έχω στη ζωή μου. Εκείνη μου δίνει τη δύναμη να ζω. Η γυναίκα μου απεβίωσε το 2014 όταν ήμασταν στο Κονγκό».

Ο πατέρας της 7χρονης μίλησε και για την απόφαση του να φύγουν από την πατρίδα του και να έρθουν στην Ελλάδα. «Έφυγα από τη χώρα μου γιατί έχω υποστεί πολύ σκληρά βασανιστήρια που δεν μπορώ καν να διηγηθώ. Όταν γίνονταν οι διαδηλώσεις στο Κονγκό, εγώ απλά ήμουν εκεί και κατέγραφα τις εικόνες με το κινητό μου. Έτσι με έπιασαν και με βασάνιζαν για δεκαέξι ημέρες. Ήξερα πως επειδή έχω μόνο την κόρη μου, ότι ήταν να κάνω, θα το έκανα μαζί της. Είτε στη ζωή, είτε στο θάνατο και έτσι ήρθαμε στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε βγει μαζί με την κόρη μου για μια βόλτα στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που είχε, καθώς ήταν παραμονές Χριστουγέννων. Στην επιστροφή μας της είπα να πάει στο κοντινό σούπερ μάρκετ να μου πάρει ένα μπουκάλι νερό, γιατί είχα πονοκέφαλο και ήθελα να πάρω ένα χάπι. Ανέβηκα στο σπίτι, την περίμενα και όταν είδα ότι δεν επιστρέφει, πήγα στο σούπερ μάρκετ να ρωτήσω και μου είπαν πως δεν την είδαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε μόνη να αγοράσει πράγματα. Στη συνέχεια βγήκα ανήσυχος να την ψάξω. Περπάτησα 40 – 50 λεπτά και υπέθεσα πως θα επέστρεφε γιατί πάντα γυρνούσε. Είχα και γρίπη και έπεσα για ύπνο και ενημέρωσα την αστυνομία το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Το μόνο που μπορεί να με κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο είναι να τη βρω», κατέληξε.

«Προσεύχομαι στο Θεό»

Συγκινημένος ο πατέρας της Βαλεντίν απηύθυνε έκκληση, μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της, ώστε να μπει ένα τέλος στην αγωνία του. «Περνούν πολλά σενάρια από το μυαλό μου, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ, τι μπορεί να της έχει συμβεί, αλλά προσεύχομαι στο Θεό να μου τη φέρει πίσω. Εγώ ενημέρωσα στο σχολείο της Βαλεντίν για να με βοηθήσουν να τη βρω και ήρθε μια δασκάλα στο σπίτι για να συζητήσουμε», είπε.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Χρυσούλα Χασάπη, εθελόντρια – διασώστρια στην ομάδα έρευνας και διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του «Χαμόγελου του Παιδιού», μαζί με την σκυλίτσα της Μάφιν, εντόπισαν ίχνη της αγνοούμενης μικρής σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της. «Ανήμερα των Χριστουγέννων το βράδυ, ειδοποιηθήκαμε από τον οργανισμό για την εξαφάνιση. Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, πήγαμε πρώτα από το σπίτι της για να πάρουμε την οσμή της μέσα από κάποια αντικείμενα. Αρχικά ξεκινήσαμε με το σκύλο από το σπίτι του παιδιού και φτάσαμε μέχρι το σχολείο. Μετά μας οδήγησε στην περιοχή του σταθμού του μετρό του Αγίου Ιωάννη, με ενδείξεις ότι το παιδί πέρασε από εδώ. Ήρθαν συνολικά τρία σκυλιά που επιβεβαίωσαν αυτές τις ενδείξεις», είπε στην κάμερα του «Τούνελ».

Η εκπομπή βρέθηκε και στο σούπερ μάρκετ όπου σύμφωνα με τον πατέρα της, η ανήλικη θα πήγαινε να ψωνίσει και χάθηκε. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος όμως, υποστηρίζουν πως δεν πέρασε από το μαγαζί, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις κάμερες ασφαλείας που παραδόθηκαν στις Αρχές.

anikolouli.gr