Σεισμός στην Ηγουμενίτσα

Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός στην Ηγουμενίτσα

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Ηγουμενίτσα στις 15:03 το μεσημέρι της Τρίτης με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής. Πόσα Ρίχτερ ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγο;

Σεισμός σημειώθηκε στις 15:03 το μεσημέρι της Τρίτης με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σεισμός έγινε και στην Ηλεία φέρνοντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Σεισμός είχε σημειωθεί το Σάββατο στη Σαμοθράκη

Σεισμός σημειώθηκε στη Σαμοθράκη το Σάββατο (15/2) το πρωί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανησυχία στο νησί.

Ειδικότερα η σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 12 και μισή το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού και σύμφωνα με τους σεισμολόγους ήταν έντασης 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή και ζημιές.

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 10χλμ. Ο σεισμός σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό στις 18.02 της Παρασκευής.

Στα 4,8 Ρίχτερ η εκτίμηση για την ένταση του σεισμού από το Ευρωμεσογειακό

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ιντιστούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 2 χλμ κοντά στην Κρήτη. Αντίστοιχα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο εντοπίζει το επίκεντρο του σεισμού στην Κάρπαθο στα 39 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού. Λίγα λεπτά αργότερα, το Ινστιτούτο αναθεώρησε την ένταση του σεισμού σε 4,8 Ρίχτερ.

Σεισμός κοντά στο Καρπενήσι - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο και συγκεκριμένα στις 7:07 το πρωί της Δευτέρας κοντά στο Καρπενήσι. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ. Πόσα Ρίχτερ ήταν ο Εγκέλαδος που «χτύπησε» σε περιοχή του Νομού Ευρυτανίας, στη Στερεά Ελλάδα;

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 14 χλμ. βορειοανατολικά του Καρπενησίου και 45 χλμ. δυτικά της Λαμίας, σύμφωνα με το EMSC.

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 13,4 χλμ. και επίκεντρο τα 12 χλμ. βορειοανατολικά του Καρπενησίου.