Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολεία

Ποια θα παραμείνουν κλειστά;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολεία

Σοκ επικρατεί για ακόμη μια φορά στην Θεσσαλονίκη, καθώς σημειώθηκαν νέα κρούσματα ψώρας σε σχολεία δυο περιοχών. Τρεις μαθητές προσβλήθηκαν στην ασθένεια. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όπως δήλωσε στο Thestival.gr η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πολύμνια Βασιλειάδου.

Τα κρούσματα σημειώθηκαν στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Πρόκειται για δύο μαθητές γυμνασίου στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου - Κορδελιού κι έναν μαθητή στο 8ο Δημοτικό Κορδελιού.

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κορδελιού, το 8ο Δημοτικό και το 13ο ειδικό σχολείο, που στεγάζεται μέσα στον χώρο του 8ου Δημοτικού.

Σύμφωνα με την Πολύμνια Βασιλειάδου, για να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα σχολεία, για καθαρά προληπτικούς λόγους, την Παρασκευή από τη 1:00 το μεσημέρι και μετά, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία: 3ο, 10ο, 12ο στο Κορδελιό, αλλά και το 7ο και το 8ο στο Κορδελιό.

Συναγερμός σήμανε λόγω ψώρας και σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας.

Λόγω ψώρας σχολεία έμειναν κλειστά στην Θεσσαλονίκη και πριν από λίγες ημέρες

Σχολεία στην Θεσσαλονίκη έκλεισαν λόγω κρουσμάτων ψώρας. Έκλεισαν για απολύμαννση τέσσερα σχολεία στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. Ευτυχώς, όλα αντιμετωπίστηκαν εν τη γεννέση τους και χωρίς να προκληθεί κάποια μετάδοση ή εξάπλωση του μικρόβιου.

έα κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι αρχές να βάλουν λουκέτο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες απολύμανσης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που εντοπίζεται σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.Δείτε και την παιδική ασθένεια που σαρώνει τα σχολεία

Ευτυχώς, όλα αντιμετωπίστηκαν εν τη γεννέση τους και χωρίς να προκληθεί κάποια μετάδοση ή εξάπλωση του μικρόβιου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, να τονίζει στο ethnos.gr ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα παιδιά κόλλησαν ψώρα από το σπίτι τους και όχι από το σχολείο όπου φοιτούσαν.

Το νέο περιστατικό ψώρας εντοπίστηκε σε δύο παιδάκια (ένα του Δημοτικού κι ένα του Νηπιαγωγείου), τα οποία είναι αδελφάκια και φοιτούν σε σχολεία που στεγάζονται σε σχολικό συγκρότημα του Ευόσμου. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα συστεγάζονται πέντε σχολεία, τρία Δημοτικά και δύο Νηπιαγωγεία (5ο, 8ο και 20ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου και 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου).

Μόλις έγιναν αντιληπτά τα κρούσματα ψώρας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, πήρε απόφαση να βάλει λουκέτο μέχρι και την Παρασκευή στα τέσσερα από τα πέντε σχολεία (5ο και 8ο Δημοτικά και 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία), προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης, ενώ το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο συγκρότημα αλλά σε άλλο χώρο, θα κλείσει μόνο την

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου για απολύμανση.

«Η απολύμανση γίνεται μόνο για προληπτικούς λόγους, αφού οι γιατροί μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης. Άρα δεν υπάρχει και κανένας λόγος ανησυχίας ή πανικού και ο δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία μόνο προληπτικά. Τα συγκεκριμένα κρούσματα ψώρας χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς ως μεμονωμένα περιστατικά. Σε όλες τις περιπτώσεις οι μαθητές κόλλησαν ψώρα από το σπίτι τους και όχι από το σχολικό περιβάλλον», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κόπτσης.
Τα προηγούμενα κρούσματα

Πριν από περίπου τρεις μήνες περιστατικά ψώρας εμφανίστηκαν και σε δύο μαθητές στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Ο ένας από αυτούς φοιτούσε στο Γυμνάσιο και ο άλλος στο Λύκειο της Επανομής. Οι μαθητές έμειναν στο σπίτι τους για δύο μέρες και στα σχολεία έγινε απολύμανση για προληπτικούς λόγους. Το περιστατικό έληξε, χωρίς να προσβληθεί από ψώρα κάποιος άλλος μαθητής των σχολείων.

Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο από ψώρα προσβλήθηκε και ένας μαθητής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Σε συνεργασία με το γιατρό εργασίας έγινε εφαρμογή ειδικής λοσιόν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους, ενώ στο κτίριο έγινε καθαρισμός και αποπαρασίτωση. Τότε πολλοί μαθητές είχαν εξεταστεί στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο άλλο κρούσμα.