Κορωναϊός: Κορυφώνεται η ανησυχία - Εκατοντάδες κρούσματα σε φυλακές!

Οι νεκροί είναι πάνω από 2.000!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωναϊός: Κορυφώνεται η ανησυχία - Εκατοντάδες κρούσματα σε φυλακές!

Κορυφώνεται η ανησυχία για τον κορωναϊό καθώς εκατοντάδες κρούσματα εμφανίστηκαν τώρα σε φυλακές της Κίνας. Φόβοι για εξάπλωση της επιδημίας.

Ειδικότερα οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα (21/2) ότι περίπου 500 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις φυλακές της χώρας, εκ των οποίων τουλάχιστον 200 στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα, προκαλώντας ανησυχίες για μια νέα εστία εξάπλωσης της επιδημίας.

Τουλάχιστον 200 κρατούμενοι και επτά δεσμοφύλακες στην φυλακή Ρεντσένγκ στην πόλη Τζινίνγκ της επαρχίας Σαντόνγκ έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωναϊό, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου δεν ήταν αποτελεσματική», παραδέχθηκε σήμερα ο Γου Λέι επικεφαλής των σωφρονιστικών αρχών της Σαντόνγκ.

Ο Σίε Ουεϊζούν, τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Σαντόνγκ, δύο στελέχη των σωφρονιστικών αρχών όπως και πέντε αξιωματούχοι της φυλακής αποπέμφθηκαν, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση. Παράλληλα τουλάχιστον 34 κρούσματα του covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί στη φυλακή Σίλιφενγκ της επαρχίας Ζεζιάνγκ.

Η Χουμπέι, επαρχία από την οποία ξεκίνησε η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα 271 κρούσματα του νέου κοροναϊού στις φυλακές της, εκ των οποίων 220 δεν είχαν καταγραφεί μέχρι στιγμής από τις περιφερειακές αρχές.

Σύμφωνα με μία τοπική επίσημη εφημερίδα, 230 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις γυναικείες φυλακές της Ουχάν, οι δεσμοφύλακες της οποίας αποπέμφθηκαν επειδή δεν περιόρισαν την εξάπλωση της επιδημίας. Επίσης 41 άλλα κρούσματα καταγράφηκαν σε φυλακή στη Σαγιάνγκ.

Οι υγειονομικές αρχές της Χουμπέι, που αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 411 νέα κρούσματα του covid-19, στη συνέχεια αναθεώρησαν τον αριθμό προς τα πάνω, στα 631 κρούσματα, προκειμένου να περιλάβουν τις μολύνσεις στις φυλακές.

Παρά τα δραστικά μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί στους πολίτες στην Κίνα, η άνοδος αυτή των κρουσμάτων στις φυλακές προκαλεί ανησυχία για την εμφάνιση νέων εστιών μόλυνσης σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Παράλληλα οι Ουιγούροι που ζουν στο εξωτερικό προειδοποιούν για τον κίνδυνο «μαζικής μόλυνσης» τον νέο κοροναϊό στα κέντρα επανεκπαίδευσης της Σινζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, όπου κρατούνται χιλιάδες μέλη της μειονότητας. Μη κυβερνητικές οργανώσεις και ειδικοί καταγγέλλουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της μουσουλμανικής αυτής κοινότητας κρατούνται στην Σιντζιάνγκ.

Να πούμε ότι την Πέμπτη νέα ενημέρωση για τον κορωναϊό εξέδωσε και ο ΠΟΥ. Τι ανέφερε για τον φονικό ιό και την εξέλιξή του;

Πηγή: Protοthema.gr

Κορυφώνεται η ανησυχία για το κορωναϊό - Εκατοντάδες άνθρωποι συγκρούστηκαν με τις Αρχές - Σε καραντίνα Ουκρανή υπουργός

Η Ουκρανή υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μπει σε καραντίνα μαζί με τους 72 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την κινεζική πόλη Ουχάν, το κέντρο του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Αυτό σε ένδειξη αλληλεγγύης προς αυτούς, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν χθες, Πέμπτη, κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τη νοσηλεία των ανθρώπων αυτών σε ίδρυμα της περιοχής τους.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Νόβι Σαντζάρι συγκρούστηκαν χθες, Πέμπτη, με τις δυνάμεις της τάξης, αντιδρώντας στην άφιξη σε κέντρο νοσηλείας σε αυτό το μικρό χωριό στην κεντρική Ουκρανία 45 Ουκρανών και 27 ξένων, πολιτών στην πλειονότητά τους χωρών της Λατινικής Αμερικής.

«Πήρα την απόφαση να τεθώ υπό παρακολούθηση μαζί με τους ανθρώπους αυτούς. Θα περάσω τις 14 προσεχείς ημέρες μαζί τους, στο ίδιο κτίριο και υπό τις ίδιες συνθήκες. Ελπίζω ότι η παρουσία μου θα ηρεμήσει αυτούς στο Νόβι Σαντζάρι και στην υπόλοιπη χώρα», γράφει η υπουργός Ζοριάνα Σκαλέτσκα σε μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Η υπουργός προσθέτει ότι συγκλονίστηκε από τον πανικό και την απόρριψη, την αρνητικότητα και τις επιθέσεις προς τους ανθρώπους αυτούς που θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στο Νόβι Σαντζάρι.

Πηγή: iefimerida.gr