Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες από γνωστό αντιπυρετικό

Για ποιο λόγο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες από γνωστό αντιπυρετικό

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΟΦ, καθώς ανακαλεί παρτίδες από γνωστό αντιπυρετικό.Σύμφωνα με τον οργανισμό, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, βρέθηκε ότι η μεν 19-006 είναι μη κανονική ως προς το μακροσκοπικό έλεγχο της στοιχειώδους συσκευασίας.

Την ανάκληση των παρτίδων 19-006 (ημερ. λήξης 04/2022) και 19-009 (ημερ. λήξης 07/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος APOTEL EF.TAB 500MG/TAB, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, βρέθηκε ότι η μεν 19-006 είναι μη κανονική ως προς το μακροσκοπικό έλεγχο της στοιχειώδους συσκευασίας και δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας, η δε 19-009 δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας. Δείτε εδώ και ποια παρτίδα συμπληρώματος διατροφής ανακάλεσε ο ΕΟΦ

Η εταιρεία UNI-PHARMA οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σημειώνει ο ΕΟΦ.

ΕΟΦ

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα πλαστικών γαντιών

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι πολίτες, καθώς ανακαλείται από τον ΕΟΦ παρτίδα πλαστικών γαντιών! Τι ανακοινώθηκε και τι λένε οι πληροφορίες για το "επικίνδυνο" προϊόν;

Με απόφαση του ΕΟΦ ανακαλείται η παρτίδα 18010401 του Ιατροτεχνολογικού προϊόντος εξεταστικά γάντια HYCARE Latex Powdered Exam Gloves μέγεθος small!

Την ανάκληση της παρτίδας 18010401με ημερομηνία λήξης 2023-01του ιατροτεχνολογικού προϊόντος εξεταστικά γάντια HYCARE Latex Powdered Exam Gloves μέγεθος small, διότι μετά από εργαστηριακό έλεγχο του ΕΟΦ βρέθηκε να μη συμφωνεί με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ήταν εκτός απαιτήσεων του προτύπου οιέλεγχοια) δύναμης θραύσης και β) υδατοστεγανότητας.

Η απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας.Η εταιρεία ΕΥΡΟΜΑΡΤ ΑΕ, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να αποσύρει την παρτίδα του προϊόντος από την αγορά.Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

undefined

TAGS