Κορωναϊός: Eπιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα και στην Ελβετία

Στη γειτονική Ιταλία έχουν σημειωθεί 7 θάνατοι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωναϊός: Eπιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα και στην Ελβετία

Ο Κορωναϊός έφτασε και στην Ελβετία, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα. Στη γειτονική Ιταλία έχουν σημειωθεί 7 θάνατοι κι έχουν επιβεβαιωθεί 288 κρούσματα. Ποιο το προφίλ του ασθενή;

Η Ελβετία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Οι αρχές θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στις 18.00 ώρα Ελλάδας σχετικά με το θέμα. Δείτε εδώ και ποιος αναπληρωτής υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωναϊο

Νωρίτερα, Αυστρία και Κροατία ανακοίνωσαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ στη γειτονική της Ελβετίας, Ιταλία, έχουν σημειωθεί 7 θάνατοι ασθενών κι έχουν επιβεβαιωθεί 288 κρούσματα.

protothema.gr

Κορωναϊός: Συναγερμός στην Βαγδάτη - Πρώτο κρούσμα στο Ιράκ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κορωναϊό, μιας και σήμανε συναγερμός στην Βαγδάτη! Τρόμος έχει σκορπίσει σε όλο τον κόσμο με το πρώτο κρούσμα στο Ιράκ να ανακοινώνεται επίσημα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), το κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στην πόλη Νατζάφ, η οποία βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης και αριθμοί περί τους 700.000 κατοίκους.

Αναφορικά με το κρούσμα κορωνοϊού, το υπουργείο Υγείας του Ιράκ επισημαίνει ότι ο ασθενής είναι Ιρανός, φοιτητής Θεολογίας, ο οποίος εισήλθε στο Ιράκ προτού η κυβέρνηση κλείσει τα σύνορα με το Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο στην πόλη Κομ έχασαν τις ζωές τους 50 άνθρωποι λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στο Ιράν, η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να «σφραγίσει» τα σύνορα, επιτρέποντας την είσοδο μόνο των Ιρακινών πολιτών. Να πούμε ότι την Πέμπτη νέα ενημέρωση για τον κορωναϊό εξέδωσε και ο ΠΟΥ. Τι ανέφερε για τον φονικό ιό και την εξέλιξή του;

Πηγή: iefimerida.gr

Πριν τον συναγερμό στην Βαγδάτη και το πρώτο κρούσμα στο Ιράκ ο Κορωναϊός "χτύπησε" για ακόμα μια φορά την Ιταλία - Τι είπε ο Έλληνας πρόξενος;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κορωναϊό, μιας και σε συναγερμό βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ιταλία! Τι είπε ο Έλληνας πρόξενος για την κατάσταση που επικρατεί και για τον θανατηφόρο ιό;

Με την Ιταλία να μετρά ήδη τρεις νεκρούς, και να "σκάει" και τέταρτος, από τον κορωναϊό, ο Έλληνας πρόξενος στο Μιλάνο Νίκος Σάκκαρης αποκαλύπτει τα πάντα για τις κρίσιμες ώρες.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Έλληνας πρόξενος, Νίκος Σάκκαρης, αναφέρει: «Η περιοχή του Μιλάνου έχει χωριστεί σε δύο ζώνες: "κίτρινο" το Μιλάνο και "κόκκινη" μια περιοχή με 50.000 κατοίκους. Πεντακόσιοι καραμπινιέροι με αστυνομικούς δεν αφήνουν κανέναν ούτε να μπει ούτε να βγει από τα χωριά αυτά».

Όσον αφορά την καθημερινότητα στο Μιλάνο ο πρόξενος είπε ότι «τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Δεν κυκλοφορεί το μετρό, δεν λειτουργούν σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη την Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βένετο».

Ερωτηθείς για τυχόν σκηνές πανικού από κατοίκους της πόλης ο κ. Σάκκαρης απάντησε ότι την Κυριακή έτρεξε ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. «Πανικός όπως στις ταινίες, δεν υπάρχει ακόμα, σήμερα, όμως, που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει μάλλον θα υπάρξει πανικός. Δεν λειτουργούν μεγάλα μουσεία, καταστήματα. Οι γάμοι και οι κηδείες γίνονται μόνο με τους στενούς συγγενείς».

Ο Έλληνας πρόξενος μίλησε και για τους μαθητές ελληνικών σχολείων στην περιοχή του Μιλάνου αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Πολλά παιδιά έφυγαν το Σάββατο και την Κυριακή, ένα σχολείο έφυγε από το Σάββατο γιατί είχαμε έγκαιρη πληροφόρηση. Υπάρχουν άλλα δύο σχολεία εδώ, τα είδα τα παιδιά στις 7 το πρωί, είναι καλά τα παιδιά, είναι σε περιοχή που δεν υπάρχει κρούσμα, θα προσπαθήσουμε να φύγουν σήμερα. Μαζί με τους καθηγητές πρόκειται για 30-32 άτομα και από τα δύο σχολεία ενώ γύρω στα 25 ήταν τα παιδιά και οι καθηγητές που επέστρεψαν. Θα επιστρέψουν με έκτακτες πτήσεις, αυτά τα παιδιά είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη».