Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο πρώτος Ιταλός που εξάπλωσε τον ιό - Κόλλησε 13 άτομα

Νέες εξελίξεις με τα παιδιά και την κόρη της 40χρονης που βρίσκονται στο Λονδίνο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο πρώτος Ιταλός που εξάπλωσε τον ιό  - Κόλλησε 13 άτομα

Ραγδαίες οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς βγήκε στο φως το όνομα του πρώτου μαραθωνοδρόμου που κόλλησε τον ιό σε 13 άτομα! Τι λένε οι πληροφορίες για το άτομο που μετέδωσε τον θανατηφόρο ιό στην γειτονική χώρα;

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Ματία θεωρείται ότι είναι η πρώτη πηγή μετάδοσης του ιού στην Ιταλία αφού κατάφερε να μολύνει 13 άτομα, ανάμεσά τους και την έγκυο σύζυγό του, δύο γιατρούς, τρεις θαμώνες σε μπαρ και μια 77χρονη γυναίκα, που δυστυχώς έχασε την ζωή της.

Όπως λένε οι πληροφορίες ο 38χρονος Ιταλός παραπονέθηκε για συμπτώματα στις 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο πήγε στο νοσοκομείο έξι ημέρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα, στις 16 Φεβρουαρίου, όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο στο Codogno της βόρειας Ιταλίας και διαγνώστηκε θετικός.

Oι γιατροί του συνταγογράφησαν αντιγριπικά και τον έστειλαν στο σπίτι, αφού δεν είχε υπάρξει κανένα κρούσμα στην χώρα, «Ο μαραθωνοδρόμος διαμαρτυρήθηκε για πρώτη φορά για αίσθημα κακουχίας στις 14 Φεβρουαρίου και διαγνώστηκε στις 20 Φεβρουαρίου με πνευμονία.

Όλες εκείνες που ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι να γίνει η εξέταση για τον ιό του κορωνοϊού, ο «Ματία», κυκλοφορούσε ανενόχλητος και ανυποψίαστος. Τριάντα έξι ώρες είναι ο χρόνος που μεσολάβησε από την επιστροφή του 38χρονου Ματία στα επείγοντα (όπου είχε ήδη πάει την προηγούμενη ημέρα) μέχρι να κάνει την εξέταση. Ο Ματία εισήλθε στα επείγοντα για δεύτερη φορά στις 19 Φεβρουαρίου.

Το τεστ για τον κορωνοϊό έγινε τελικά στις 20 Φεβρουαρίου, αφότου ο μαραθωνοδρόμος είχε περάσει μία μέρα στο νοσοκομείο. Είχε ήδη έρθει σε επαφή με συγγενείς, φίλους, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους ασθενείς.

Στην πραγματικότητα, οι κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας της 22ας Ιανουαρίου σχετικά με το ποιος πρέπει να υποβληθεί στο τεστ έλεγαν πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύποπτη περίπτωση «ένα άτομο που παρουσιάζει μια ασυνήθιστη ή απροσδόκητη κλινική πορεία, ιδιαίτερα μια ξαφνική επιδείνωση παρά την κατάλληλη θεραπεία».

Ωστόσο μετά την αποκάλυψη του Ιταλού μαραθωνοδρόμου, ανακοινώθηκε και η επιστροφή των μαθητών από το Λονδίνο (ανάμεσά τους και η κόρη της 40χρονης που νοσεί από κορωνοϊό στην Αθήνα)

Οι μαθητές σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψουν το απόγευμα με ειδική πτήση τσάρτερ της Aegean, όπου και θα τους περιμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

Η κόρη της 40χρονης ωστόσο δεν έχει εξεταστεί από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές, παρά τις πιέσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο και όπως φαίνεται δεν θα επιστρέψει σήμερα μαζί με τους υπόλοιπους, ενώ έγιναν και αναφορές για τα δείγματα επτά ατόμων που εξετάστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που είχαν έρθει από την Ιταλία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα και των επτά βγήκαν αρνητικά. Παρόλα αυτά σοκ προκάλεσε και το έκτακτο που έσκασε πριν λίγο, με τον πρώτο σκύλο να βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό! Τι λένε οι ειδικοί για αυτήν την περίπτωση;