Σοκ! Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους στην Τουρκία

Μέσα στα ίδια τους τα σπίτια!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκ! Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους στην Τουρκία

Τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται για το ρωσικό πρακτορείο Sputnik δέχτηκαν επίθεση στην Τουρκία. Μάλιστα έχει συλληφθεί ο αρχισυντάκτης του μέσου στη γειτονική χώρα. Τι λένε οι πληροφορίες;

Οι τρεις υπάλληλοι, δέχτηκαν επίθεση χτες στο σπίτι τους, όπως ανέφερε η αρχισυντάκτρια του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν. Η Σιμονιάν έγραψε στο Telegram ότι δεν είχε καταστεί εφικτή η επικοινωνία με τους τρεις υπαλλήλους εδώ και 9 ώρες.

«Δεν έχουμε μπορέσει να επικοινωνήσουμε με τους υπαλλήλους μας στην Άγκυρα για 9 ώρες αφότου επικοινώνησαν με την αστυνομία για την αναφορά του περιστατικού από εθνικιστές ταραξίες που επιτέθηκαν στα διαμερίσματά τους», έγραψε η Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Οι τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Sputnik Τουρκίας δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, το βράδυ του Σαββάτου. Αγνωστοι προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και εκτόξευαν απειλές.

Οι δράστες αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους «προδότες» και «Ρώσους κατασκόπους». Η Σιμονιάν αναρωτιέται για τον τρόπο που οι δράστες κατόρθωσαν να μάθουν τις διευθύνσεις κατοικιών των δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu χαρακτήρισε τις επιθέσεις στα σπίτια δημοσιογράφων ως «διαμαρτυρία».

Η τουρκική αστυνομία μπήκε στα γραφεία του Sputnik Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη και έθεσε υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη.

Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή και έθεσαν υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του παραρτήματος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων στην Τουρκία, ενώ έγιναν έρευνες στα γραφεία του, με εντολή που εκδόθηκε από την εισαγγελία της πόλης. Άγνωστος παραμένει ο λόγος για τις έρευνες.

Οι τρεις δημοσιογράφοι του Sputnik στην Τουρκία που δέχτηκαν επιθέσεις στα σπίτια τους, το βράδυ του Σαββάτου, οδηγούνται σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο της Άγκυρας.

Νωρίτερα, η Μαργαρίτα Σιμονιάν, ανέφερε ότι η τουρκική αστυνομία αρνήθηκε ότι οι τρεις δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η αστυνομία στην Άγκυρα δηλώνει ότι δεν έχουν τους υπαλλήλους μας. Την ίδια στιγμή, οι τρεις υπάλληλοι έχουν σιγήσει από χτες το βράδυ – απ’ όταν πήγαν στην αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν για τους εθνικιστές που προσπάθησαν να εισβάλουν στα διαμερίσματά τους», έγραψε η Σιμονιάν στο Telegram. Να πούμε ότι πρόσφατα πέθανε και ένας κορυφαίος ξένος δημοσιογράφος.

Πηγή: iefimerida.gr

Σοκ! Δολοφονική επίθεση σε δημοσιογράφο στην Σομαλία

Την ζωή του έχασε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 25χρονος δημοσιογράφος με τους δράστες να τον πυροβολούν εν ψυχρώ την ώρα που περπατούσε.

Πρόκειται για τον 25χρονο Αμπντιουάλι Αλί Χάσαν ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στη Σομαλία.Ξένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένοπλοι τον πυροβόλησαν επανειλημμένα στο στήθος και στο κεφάλι την ώρα που περπατούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Κατά πληροφορίες οι δράστες της στυγνής δολοφονίας ανήκουν στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ.