Μεγάλο μποτιλιάρισμα τώρα στον Κηφισό λόγω τροχαίου - Σε ποιο ύψος;

Δείτε το χάρτη

Μεγάλο μποτιλιάρισμα τώρα στον Κηφισό λόγω τροχαίου - Σε ποιο ύψος;

Τροχαίο σημειώθηκε στον Κηφισό πριν από λίγο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα τώρα στον δρόμο. Σε ποιο ύψος πηγαίνουν σημειωτόν τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί ταλαιπωρούνται; Δείτε αναλυτικά τον χάρτη.

Και στα δυο ρεύμα στον Κηφισό αυτήν την ώρα με δυσκολία οι οδηγοί κατευθύνονται προς τις δουλειές τους, για το λόγο αυτό πρέπει να ξεκινήσετε νωρίτερα, αν θέλετε να φτάσετε στην ώρα σας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας, προβλήματα υπάρχουν αυτήν την ώρα και στα δύο ρεύματα του Κηφισού αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά και στην παραλιακή είναι καλή.

Κίνηση στους δρόμους

Πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί για να μην σημειώνονται τροχαία. Πριν από λίγες ημέρες, τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 65ο χιλιόμετρο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Στο ρεύμα προς Αθήνα ένας άνδρας κατέληξε νεκρός. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές.

«Δέκα εντολές» για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

  • Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο πολλαπλάσιος είναι ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαίο.
  • Η απόσπαση της προσοχής αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου (χρήση κινητού τηλεφώνου, κούραση του οδηγού, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.).
  • Αρκετά τροχαία ατυχήματα οφείλονται στο ότι τα παιδιά ή οι συνεπιβάτες ενοχλούν και εκνευρίζουν τους γονείς - οδηγούς. Για να υπάρχει ηρεμία κυρίως σε μεγάλες διαδρομές να βεβαιωνόμαστε ότι τα παιδιά στο αυτοκίνητο έχουν κάποια ασφαλή παιχνίδια για να απασχολούνται.
  • Να γίνεται χρήση ζώνης από όλους τους επιβάτες.
  • Τα παιδιά πρέπει να κάθονται στο πίσω κάθισμα, σωστά δεμένα ανάλογα με το ύψος και το βάρος τους.
  • Να μη γίνεται χρήση αλκοολούχων ποτών. Αν πρόκειται να πιούμε, επιλέγουμε τον οδηγό της παρέας που δεν πίνει για να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο σπίτι.
  • Προσοχή: Ο κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά σε περίπτωση ταυτόχρονης λήψης φαρμάκων.
    Πριν από το ταξίδι φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί καλά, ενώ κατά τη διάρκειά του πρέπει να κάνουμε κάθε 2-3 ώρες στάσεις για ξεκούραση ή ξεμούδιασμα.
  • Να γίνεται πάντα χρήση κράνους και στολής προστασίας (για τους δικυκλιστές).
  • Να μη χρησιμοποιείται η Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ).