Σεισμός 5,5 Ρίχτερ - Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Πανικός στην περιοχή

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ - Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή Μπάχα στο Μεξικό και ο Εγκέλαδος χτύπησε για τα καλά! Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς από τη δόνηση.

Ενώ, σεισμολόγος έχει προειδοποιήσει για το ποια είναι τα πιο επικίνδυνα εδάφη στον ελλαδικό χώρο... Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, η δόνηση σημειώθηκε περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Μεξικάλι στην Μπάχα της Καλιφόρνια.

Κάποιες αναφορές σημείωναν πως ο σεισμός έγινε αισθητός και πέρα από τα σύνορα, στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Περισσότερα σε λίγο.... Να θυμίσουμε ωστόσο, πως χτες έγινε σεισμός και στην Εύβοια!

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ! Πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγο και έχουμε αναλυτικά το πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος! Η ανακοίνωση έγινε από το το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), αν και η Τουρκία και το Ιράν ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Ο σεισμός είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC. Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τουρκία. Να τονίσουμε πως ο σεισμός έγινε νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν.

"Εστάλησαν ομάδες διάσωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για ζημιές ούτε για νεκρούς στην περιοχή, η οποία βρίσκεται στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν και δεν είναι κατοικημένη", δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση. Πριν 3 μέρες, είχε γίνει κι άλλος σεισμός στην Ελλάδα - Δείτε σε ποιο μέρος!