Σεισμός αισθητός στην Αθήνα! Πού έγινε - Πόσα Ρίχτερ

Κουνηθήκαμε

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα! Πού έγινε - Πόσα Ρίχτερ

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα έγινε το πρωί του Σαββάτου ο οποίος είχε επίκεντρο την Κόρινθο. Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο; Διαβάστε αναλυτικά μιας και κουνηθήκαμε για τα καλά. Ευτυχώς πάντως, δεν έχουμε ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,9 Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., ενώ το επίκεντρό του 23 χλμ. βορειο-βορειοανατολικά της Κορίνθου.

Οι κάτοικοι είναι σε πανικό, ενώ δεν αναμένονται μετασεισμοί που θα γίνουν αισθητοί. Για ό,τι νεότερο, ακολουθεί ενημέρωση σε λίγο... Νωρίτερα έγινε σεισμός και 5,5 Ρίχτερ - Δείτε εδώ πού

Εκτός από τον σεισμό κοντά στην Αθήνα είχε γίνει σεισμός και στην Κοζάνη

Σεισμός έγινε τώρα στην Κοζάνη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός σημειώθηκε στις 9¨15 το πρωί του Σαββάτου (29/2) και ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοζάνης, σε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Να πούμε ότι την Πέμπτη σεισμός έγινε και στην Κάρπαθο, που έχει "χορέψει" τις τελευταίες ημέρες στον "ρυθμό" των Ρίχτερ, καθώς δεν ήταν η πρώτη σεισμική δόνηση.

Τριπλός σεισμός στην Ελλάδα

Τριπλή σεισμική δόνηση είχαμε την Πέμπτη (27/2) στην Ελλάδα. Πόσα Ρίχτερ ήταν οι δονήσεις που έγιναν μέσα σε ένα λεπτό!

Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 9:53 το πρωί της Πέμπτης (27/2) κοντά στο Αργοστόλι και ήταν έντασης 2.1 Ρίχτερ.Η δόνηση υπολογίζεται στα στα 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς ενώ το εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 9:54, σημειώθηκαν άλλοι δύο σεισμοί. Ο πρώτος ήταν στα 3 ρίχτερ στα 42 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, και ο δεύτερος στην Αμφιλοχία, στα μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη, καταγραφείς στα 2.2 ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.