Εκεί «χτύπησε» ο σεισμός που νιώσαμε στην Αθήνα - Η αλήθεια για το επίκεντρο

Ο Ευθύμης Λέκκας ξεκαθαρίζει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εκεί «χτύπησε» ο σεισμός που νιώσαμε στην Αθήνα - Η αλήθεια για το επίκεντρο

Ο Ευθύμης Λέκκας ξεκαθαρίζει για τον σεισμό που νιώσαμε στην Αθήνα! Πού «χτύπησε» και ποια είναι η αλήθεια για το επίκεντρο; Αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κορυφαίος σεισμολόγος, αν και η κατάσταση δεν απαιτεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τον πρωινό σεισμό των 3.9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, με επίκεντρο βόρεια των Αλκυονίδων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κόρινθο και λιγότερο αισθητός στην Αθήνα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν ανησυχούμε πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.»

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε επίκεντρο 23 χλμ βορειοανατολικά της Κορίνθου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. Νωρίτερα έγινε σεισμός και 5,5 Ρίχτερ - Δείτε εδώ πού

Δείτε σχετική φωτογραφία:

σεισμός Αθήνα τώρα

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα! Πού έγινε - Πόσα Ρίχτερ

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα έγινε το πρωί του Σαββάτου ο οποίος είχε επίκεντρο την Κόρινθο. Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο; Διαβάστε αναλυτικά μιας και κουνηθήκαμε για τα καλά. Ευτυχώς πάντως, δεν έχουμε ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,9 Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., ενώ το επίκεντρό του 23 χλμ. βορειο-βορειοανατολικά της Κορίνθου.

Οι κάτοικοι είναι σε πανικό, ενώ δεν αναμένονται μετασεισμοί που θα γίνουν αισθητοί. Για ό,τι νεότερο, ακολουθεί ενημέρωση σε λίγο...

Εκτός από τον σεισμό κοντά στην Αθήνα είχε γίνει σεισμός και στην Κοζάνη

Σεισμός έγινε τώρα στην Κοζάνη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός σημειώθηκε στις 9¨15 το πρωί του Σαββάτου (29/2) και ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοζάνης, σε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Να πούμε ότι την Πέμπτη σεισμός έγινε και στην Κάρπαθο, που έχει "χορέψει" τις τελευταίες ημέρες στον "ρυθμό" των Ρίχτερ, καθώς δεν ήταν η πρώτη σεισμική δόνηση.

ΠΗΓΗ ethnos.gr