Σεισμός στην Κρήτη! - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κρήτη! - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στην Ανατολική Κρήτη, την Δευτέρα (9/3) φέρνοντας ανησυχία στους κατοίκους. Διαβάστε πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που "χτύπησε" το νησί. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στην ανατολική Κρήτη και ήταν 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στο ένα χιλιόμετρο, ενώ το επίκεντρο του ήταν στην περιοχή 20 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στο Λασίθι.

Να σημειώσουμε ότι σεισμική δόνηση είχαμε την Δευτέρα και στα Κύθηρα. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Πέρα από τον σεισμό στην Κρήτη είχαμε (το Σάββατο) και σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αθήνα - Τι είπε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τα 3,9 Ρίχτερ;

Ο Ευθύμης Λέκκας ξεκαθαρίζει για τον σεισμό που νιώσαμε στην Αθήνα! Πού «χτύπησε» και ποια είναι η αλήθεια για το επίκεντρο; Αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κορυφαίος σεισμολόγος, αν και η κατάσταση δεν απαιτεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τον πρωινό σεισμό των 3.9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, με επίκεντρο βόρεια των Αλκυονίδων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κόρινθο και λιγότερο αισθητός στην Αθήνα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν ανησυχούμε πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.»

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε επίκεντρο 23 χλμ βορειοανατολικά της Κορίνθου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.