Κορωνοϊός: Και δεύτερο κρούσμα σε κίνδυνο

Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Και δεύτερο κρούσμα σε κίνδυνο

Ραγδαίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό και στην Ελλάδα, μιας και ανακοινώθηκε δεύτερο κρούσμα σε κίνδυνο. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Πρόκειται για 64χρονο που νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με πνευμονία, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, ενώ βρίσκεται διασωληνωμένος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση είναι ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που είναι το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε με κορωνοϊό στην Πάτρα, έπειτα από ταξίδι του στους Άγιους Τόπους. Εντωμεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στο Αλεξάνδρας! Άνδρας βρέθηκε θετικός στον ιό!

Κορωνοϊός: Εκτός από το δεύτερο κρούσμα δείτε και τον σωστό τρόπο να πλένετε τα χέρια σας

Αν θέλετε και εσείς να προστατευτείτε από τον κορωνοϊό, πριν τρέξετε στα αντισηπτικά, αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα χέρια σας. Τσεκάρετε και δείτε αν εκτελείτε τα βήματα σωστά.

Πάνω από ένα εκατομμύριο περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το πιο σημαντικό βήμα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον κοροναϊό είναι να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Ο ΠΟΥ έχει έξι βήματα κατάλληλης υγιεινής.

  • Πάρτε είτε σαπούνι και νερό είτε μια επαρκή ποσότητα απολυμαντικού και τρίψτε τις παλάμες σας
  • Τρίψτε το πίσω μέρος των χεριών σας με παλάμες
  • Φροντίστε τα κενά ανάμεσα στα δάχτυλα να τα πλύνετε καλά
  • Ξεμπλοκάρετε τα χέρια σας τρίβοντας με το πίσω μέρος των δακτύλων στις αντίθετες παλάμες
  • Μην αποφύγετε τον αντίχειρα, τρίψτε τη βάση των αντίχειρων σε περιστροφική κίνηση
  • Τρίψτε τις άκρες των αντίχειρων στην απέναντι παλάμη με κυκλική κίνηση, ενώ φροντίστε τα νύχια σας να είναι κομμένα

Στην περίπτωση του σαπουνιού και του νερού, χρησιμοποιήστε τρέχον νερό της βρύσης. Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται, με την εξής ερώτηση, κάτι που είναι φυσιολογικό, - σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό χεριών; Χωρίς αμφιβολία, το σαπούνι και το νερό προτιμούνται πάντοτε, αλλά φροντίστε να στεγνώσετε τα χέρια σας μετά το πλύσιμο καθώς μπορεί να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης. Χρησιμοποιήστε καλύτερα σαπούνι πάνω από ένα αντισηπτικό. Δείτε εδώ και ποια είναι τα επίσημα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. Ποιες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί;