Απολύμανση στο υπουργείο Οικονομικών - Τι συμβαίνει;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απολύμανση στο υπουργείο Οικονομικών - Τι συμβαίνει;

Απολύμανση θα γίνει στον 60 όροφο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρουν. Διαβάστε τι συμβαίνει και προχωρούν στην συγκεκριμένη ενέργεια. Τι λένε οι πληροφορίες;

Ειδικότερα Απολύμανση αμιγώς για προληπτικούς λόγους γίνεται στις 16:00 το απόγευμα στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών όπου στεγάζεται και το «στρατηγείο» του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολύμανση γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους, όχι λόγω εντοπισμού κάποιου ύποπτου κρούσματος κοροναϊού και μόνον στον 6ο όροφο του υπουργείου ο οποίος και υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων με τον κοροναϊό και των διαδοχικών συσκέψεων που γίνονται έχει μεγάλη κίνηση, με πολύ κόσμο τις τελευταίες μέρες.

Λόγω της απολύμανσης, η σύσκεψη που αναμένεται σήμερα μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και τους υφυπουργούς Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρο Σκυλακάκη και Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο θα γίνει στον 7ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι το δεύτερο πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαρτίου.

Πηγή: ethnos.gr

Να σημειωθεί ότι έχουμε εξελίξεις στη χώρα μας με τον κορωνοϊό, καθώς είχαμε νέα κρούσματα. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει μέτρα για τον κορωνοϊό με απολύμανση, ποια είναι τα μέτρα όμως της κυβέρνησης;

Νέες εξελίξεις με τον κορωνοϊό! Βγήκαν τα επίσημα μέτρα της κυβέρνησης. Ποια είναι αυτά και τι ανακοινώθηκε για τις άδειες γονιών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα; Διαβάστε αναλυτικά.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, προβλέπεται:

  • Άδεια ειδικού σκοπού επιπρόσθετη της κανονικής για τον έναν εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου.
  • Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα προσμετρώνται ως ειδικού σκοπού, 1 ως κανονική άδεια
  • Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος καλύπτει το 1/3 των αποδοχών
  • Στον δημόσιο τομέα το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών
  • Εάν πάρει την άδεια ο ένας γονέας δεν τη δικαιούται και ο άλλος γονιός ταυτόχρονα
  • Αν ο ένας γονιός δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού
  • Στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης μπορεί να προτείνει ευέλικτο ωράριο ή εργασία εξ αποστάσεως
  • Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου εργασίας υπάρχει και στο δημόσιο.