Αυξάνονται τα βαριά περιστατικά λόγω Κορωνοϊού - Και δεύτερος ασθενής στη ΜΕΘ

Ήταν από το γκρουπ που πήγε στο Ισραήλ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυξάνονται τα βαριά περιστατικά λόγω Κορωνοϊού - Και δεύτερος ασθενής στη ΜΕΘ

Και δεύτερος ασθενής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μπήκε στη ΜΕΘ, με τα βαριά περιστατικά από την εξάπλωση του Κορωνοϊού να αυξάνονται σημαντικά και μαζί τους και η ανησυχία για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο 64χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νόσησε μετά από επαφή με τη σύζυγό του, που είχε ταξιδέψει με το γκρουπ στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, δέκα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα. Δείτε σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν.

Εκτός από τον 67χρονο προσκηνητή, που εντοπίστηκε ως το πρώτο θετικό κρούσμα από το γκρουπ των εκδρομέων του Ισραήλ στην Ηλεία και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ΜΕΘ, υπάρχει και δεύτερος ασθενής που εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θερεπείας, μετά από επιπλοκή σοβαρής πνευμονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 64 ετών, ο οποίος εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στην οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο άνδρας βρισκόταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό στην Αμαλιάδα, ενώ και η σύζυγός, θετική στον ιό, νοσηλεύεται επίσης στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά σε απλό θάλαμο της Οφθαλμολογικής κλινική. Ο άνδρας το τελευταίο 24ωρο εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Πάτρας. Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο περιστατικό στη χώρα μας που χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ ο δεύτερος είναι ένας 54χρονος ασθενής, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές σε Κοζάνη και Καστοριά

Σε καραντίνα βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές σε Κοζάνη και Καστοριά λόγω του Κορωνοϊού. Η είδηση αυτή έρχεται λίγο μετά από το παρόμοιο γεγονός που συνέβη και στην Αθήνα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Σε καραντίνα έχουν μπει 19 γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Κοζάνης και 17 στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Περισσότερα σε λίγο. Δείτε εδώ και πώς εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία

ethnos.gr