Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές σε όλα τα σούπερ μάρκετ - Τι συμβαίνει

Τι ανακοινώθηκε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές σε όλα τα σούπερ μάρκετ - Τι συμβαίνει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό και στην Ελλάδα ειδικά μετά τον πρώτο νεκρό. Ο ιός φέρνει αλλαγές σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας. Τι συμβαίνει και τι ανακοινώθηκε;

Έπειτα από σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με τη συμμετοχή του γ.γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και Διευθυντικών Στελεχών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, υπήρξαν και νέα μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη ζήτησαν να διευρυνθεί το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων ώστε αυτή να γίνεται πιο ομαλά λόγω της αυξημένης ζήτησης βασικών προϊόντων.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση και διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι:

  • Ελλείψεις σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά δεν υπάρχουν, πέραν της στιγμιαίας έλλειψης σε αντισηπτικά υγρά, το κενό των οποίων γίνονται ενέργειες να καλυφθεί σύντομα.
  • Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί κανονικά και υπάρχει επάρκεια των αγαθών.
  • Δεν υπάρχουν ανατιμήσεις.
  • Στη σύσκεψη, κατέστη σαφές ότι δεν προκρίνεται ως μέτρο η επιβολή διατίμησης στην αγορά.
  • Παράλληλα, εξετάστηκαν η ενίσχυση του δικτύου διανομής κατ οίκον καθώς και η προσωρινή διεύρυνση του ωραρίου εφοδιασμού, ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση προληπτικών μέτρων υγιεινής για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Όλοι οι μετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να υπάρχει καθημερινή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την 2 εποπτεία της αγοράς, έπειτα από την κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές σε όλα τα σούπερ μάρκετ, την ίδια στιγμή που είχαμε τον πρώτο νεκρό

Τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό μετράει πλέον η Ελλάδα, καθώς ο 66χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Πριν από δύο ημέρες, είχε ανακοινωθεί ότι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου είχε επιβαρυνθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι κρίσιμη.

Ο 66χρονος εκπαιδευτικός, είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ. Μάλιστα να σας υπενθυμίσουμε, ότι το βράδυ της Τετάρτης, στάλθηκε σε όλους τους Έλληνες μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό με μαζική αποστολή SMS.