Έκτακτο: Πανδημία ο Κορωνοϊός - Η ανακοίνωση του ΠΟΥ

«Είμαστε ανήσυχοι...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: Πανδημία ο Κορωνοϊός - Η ανακοίνωση του ΠΟΥ

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Μέσα από συνέντευξη τύπου που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, ο ΠΟΥ έκανε την ανακοίνωση που πολλοί περίμεναν, και ανέδειξε τον Κορωνοϊό σε πανδημία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται πια όλος ο πλανήτης για τον φονικό κορωνοϊό, αφού μετά από πάνω από 4.300 κρούσματα σε όλο τον πλανήτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέδειξε τον ιό σε πανδημία.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, και δεύτερος ασθενής μπήκε στη ΜΕΘ. Δείτε αναλυτικά την κατάσταση της υγείας του.

Στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι πλέον ο κορονοϊός θεωρείται πανδημία. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του κορονοϊού και είμαστε πολύ ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα διασποράς του κορονοϊού», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΟΥ.

Πηγή: athensmagazine.gr

Έκτακτο - Τότε θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον Κορωνοϊό

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό το πολυπόθητο εμβόλιο για τον Κορωνοϊό έγιναν, λύνοντας την απορία πολλών που έχουν ανησυχήσει λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού.

Μία απορία, που εύλογα έχουν πολλοί, είναι το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο οποίος σαρώνει όλο τον πλανήτη.

Στο μεταξύ σήμερα έγινε απολύμανση στο Υπουργείο Οικονομικών. Δείτε αναλυτικά τι συνέβη.

Ο λόγος, πάντως, που οι επιστήμονες βρίσκονται σε αναστάτωση δεν έχουν να κάνουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Η πλειονότητα του κόσμου που θα νοσήσει θα έχει συμπτώματα μιας απλής γρίπης.

Το άγχος όλων είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού για να αντέξουν τα συστήματα υγείας και να μην γονατίσουν αν πέσουν εκατοντάδες κρούσματα μαζί. Και φυσικά για να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι πράγματι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει μια ύφεση, όμως τον ερχόμενο χειμώνα ο ιός θα επανέλθει. Γι’ αυτό και γίνεται πραγματικά αγώνας δρόμου για το εμβόλιο.

Πηγή: athensmagazine.gr