Αυτό είναι το sms που έστειλαν σε όλα τα κινητά για τον κορωνοϊό!

Εσείς το λάβατε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτό είναι το sms που έστειλαν σε όλα τα κινητά για τον κορωνοϊό!

Ένα sms για τον κορωνοϊό στάλθηκε από το 112 αργά το απόγευμα της Τετάρτης (3/12). Μάλιστα ήχησε και σειρήνα κατα την παράδοση του μηνύματος, το οποίο απαγγέλθηκε και δυνατά!

Ένας ήχος σειρήνας και ένα μήνυμα για τον κορωνοϊό ήταν η προειδοποίηση που έστειλε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, μέσω του αριθμού 112. Το συγκεκριμένο sms στάλθηκε μαζικά και είχε ένα μήνυμα για τον κορωνοϊό, με τις Αρχές να ενημερώνουν τους πολίτες ώστε αν αποφευχθεί η εξάπλωσή του.

Ο ήχος ήταν τρομακτικός, με πολλούς πολίτες να αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Το sms στάλθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για τον φονικό ιό, που ήδη κόστισε και μια ζωή στην χώρας μας!

Το κείμενο που στάλθηκε και το οποίο θα δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί είχε οδηγίες τόσο για το γενικό κοινό, όσο και για τις ευπαθείς ομάδες. Ειδικότερα το sms έγραφε τα εξής:

"Οδηγίες για κορωνοϊό: Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίασης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο".

Το κείμενο ήταν γραμμένο σε ελληνικά και αγγλικά, ενώ να πούμε ότι παρόμοια ενημέρωση στάλθηκε πριν λίγες ημέρες και μέσω του Taxisnet.

sms για κορωνοϊό emergency alert

Τι είναι ο αριθμός 112 μέσω του οποίο στάλθηκε το sms για τον κορωνοϊό;

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος.

Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, μπορείτε να καλέσετε δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορείτε να λάβετε προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.