Συναγερμός στο ΕΜΠ! - Προσβλήθηκε άτομο από κορωνοϊό

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στο ΕΜΠ! - Προσβλήθηκε άτομο από κορωνοϊό

Συναγερμός σήμανε και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) καθώς ένα άτομο έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, που σαρώνει πλέον και την χώρα μας.

Ειδικότερα στο ΕΜΠ θα γίνει αύριο απολύμανση, τόσο στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, όσο και του συγκροτήματος Πατησίων.

Να σημειωθεί ότι το κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.

«Δεν συντρέχει λόγος σφραγίσματος των ευρύτερων χώρων όπου βρέθηκε το άτομο που προσβλήθηκε», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΜΠ.

Το προσωπικό του Ιδρύματος μπορεί να επιστρέψει στους χώρους που έγινε απολύμανση οκτώ ώρες μετά την ολοκλήρωσή της.

Όσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο που προσβλήθηκε θα παραμείνουν στο σπίτι τους για δύο εβδομάδες και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ήδη ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται από το άτομο που προσβλήθηκε για τις επαφές του με άλλα άτομα και με τη σειρά του ενημερώνει τα άλλα άτομα για το τι πρέπει να κάνουν.

Να πούμε ότι σήμερα (12/3) είχαμε και νέες δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τον κορωνοϊό! Διαβάστε τι είπε.

Πέρα από τον άνθρωπο που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό στο ΕΜΠ είχαμε και επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ΕΡΤ - Σήμανε συναγερμός!

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.