Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Κάνουν ουρές για... θαυματουργή κολόνια που τον «θεραπεύει»

Επικρατεί πανικός

Κορωνοϊός: Κάνουν ουρές για... θαυματουργή κολόνια που τον «θεραπεύει»
Ενημέρωση 14.03.2020 09:51
Από Youweekly Team

Εκατοντάδες Τούρκοι δημιούργησαν ουρές έξω από τα αρωματοπωλεία κάνουν ουρές για να αγοράσουν την θαυματουργή κολόνια που «θεραπεύει» τον ιό κορωνοϊό. Πανικός επικρατεί στην Τουρκία γύρω από μια απατηλή μέθοδο καταπολέμησης του ιου που «αναγκάζει» τους Τούρκους να πέφτουν θύματα συνωστισμού αντί να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις.

Ορισμένοι επιτήδειοι επιχειρούν, για κερδοσκοπικούς λόγους, να πείσουν σε Άγκυρα και Σμύρνη ότι η κολόνια λεμονιού, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τους Τούρκους, δίνει τη λύση στην ίαση από τον κορωνοϊό.

«Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στον πανικό. Οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερα από όσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθώς σκέφτονται ότι η κολόνια θα εξαντληθεί», δήλωσε ο Μουράτ Οράκλι, διευθυντής καταστήματος στην Άγκυρα.

Παραδοσιακά, οι οικοδεσπότες, καταστήματα, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία προσφέρουν λεμόνι κολόνια στους επισκέπτες που το χρησιμοποιούν για να φρεσκάρουν και να πλένουν τα χέρια τους.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το πρώτο εμπορικό κέντρο ανακοίνωση την αναστολή της λειτουργίας του.

Πηγή: Protothema.gr

Υπάρχει ελπίδα! Με αυτό το φάρμακο θα γλιτώσουμε από τον κορωνοϊό!

Κι όμως μέσα στον πανικό που επικρατεί με τον κορωνοϊό, υπάρχει ελπίδα για τη θεραπεία! Αυτό είναι το φάρμακα που μπορεί να μας κάνει να γλιτώσουμε από τον επικίνδυνο ιό που δείχνει να εξαπλώνεται με ραγδαίες ταχύτητες.

Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, το Actemra της Roche, ίσως αποτελεί το “κλειδί” για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού καθώς με τη χρήση του μειώθηκαν σημαντικά τα συμπτώματα σε ασθενή στην Ιταλία, όπως και σε πολλούς άλλους στην Κίνα.

Το φάρμακο Actemra (δραστική ουσία Τοσιλιζουμάμπη) χορηγήθηκε σε δύο ασθενείς στο νοσοκομείο Colli στη Νάπολη, που είχαν εμφανίσει οξεία πνευμονία λόγω του κορωνοϊού και ο ένας εξ’ αυτόν εμφάνισε σημαντική βελτίωση μέσα σε 24 ώρες.

Σημαντικά βελτιωμένη κλινική εικόνα είχαν εμφανίσει νωρίτερα και 21 ασθενείς στην Κίνα μέσα σε μία με δύο ημέρες, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero. Η Κίνα, όπου τα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί δραστικά το τελευταίο διάστημα, ενέκρινε ήδη τη χρήση του Actemra της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche σε ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές της νόσου του νέου κορωνοϊού, καθώς αναζητά επειγόντως νέους τρόπους καταπολέμησης της φονικής μόλυνσης που εξαπλώνεται ανά την υφήλιο.

Ελπίδες από τα παλαιότερα φάρμακα

Η Κίνα θεωρεί ότι μερικά παλαιότερα φάρμακα θα μπορούσαν να σταματήσουν το σύνδρομο απελευθέρωσης κυτοκινών (CRS), μια υπερ-αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, που θεωρείται σημαντικός παράγοντας για την καταστροφική ανεπάρκεια οργάνων και το θάνατο σε ορισμένους ασθενείς με κορωνοϊό. Το Actemra, εγκρίθηκε το 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Το φάρμακο αναστέλλει τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης της ιντερλευκίνης 6 (IL-6) που προκαλούν ορισμένες φλεγμονώδεις ασθένειες.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε σε οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου, που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, ότι το Actemra μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Αφορούν ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονική βλάβη και υψηλά επίπεδα IL-6. Παράλληλα Κινέζοι ερευνητές στη χώρα δοκιμάζουν το φάρμακο σε μια κλινική δοκιμή η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει 188 ασθενείς με κορωνοϊό. Η δοκιμή θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου.

Η Roche, η οποία δώρισε παρτίδες του φαρμάκου Αctemra αξίας 14 εκατ. γιουάν (περίπου δύο εκατ. δολάρια) Actemra τον Φεβρουάριο, είπε ότι η δοκιμή ξεκίνησε ανεξάρτητα από τρίτο μέρος. Στόχος είναι να διερευνηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του φαρμάκου σε ασθενείς με κορωνοϊό. Προς το παρόν, όπως τόνισε η εταιρεία, δεν υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία από κλινικές δοκιμές. Στοιχεία δηλαδή σχετικά με την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού.

Tocilizumab (Actemra / RoActemra, ROCHE) Τοσιλιζουμάμπη

Τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας αναπτύχθηκαν με την καλύτερη κατανόηση της παθολογίας της νόσου, κυρίως σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Αποτελούν παράγοντες που στοχεύουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να είναι είτε μονοκλωνικά αντισώματα, είτε διαλυτοί υποδοχείς. Μεταβάλλουν την εξέλιξη της ασθένειας εμποδίζοντας πρωτεϊνικά μόρια-αγγελιοφόρους (κυτταροκίνες) ή κύτταρα (Τ-, Β-λεμφοκύτταρα).

Αποτελεί αποκλειστή των υποδοχέων της IL-6. Είναι ένα εξανθρωπισμένο IgG1 μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο συνδέεται με υψηλή συγγένεια τόσο με τους διαλυτούς όσο και τους συνδεδεμένους στη μεμβράνη των κυττάρων υποδοχείς της IL-6, εμποδίζοντας τη σύνδεσή της με αυτούς.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αυτό είναι το sms που έστειλαν σε όλα τα κινητά για τον κορωνοϊό!

Πατέρας τριών παιδιών ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από κορωνοϊό - Ποιος ήταν

Share