Κορωνοϊος: Έκτακτα μέτρα παίρνουν οι φαρμακοποιοί

Δείτε αναλυτικά...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊος: Έκτακτα μέτρα παίρνουν οι φαρμακοποιοί

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι έκτακτα μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών,

Δείτε αναλυτικά:

  • Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.
  • Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.
  • Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.
  • Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα πρός τους πολίτες το οποίο πρεπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποιό αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.

Να σημειώσουμε πως έχουμε και τρίτο νεκρό από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Δείτε τι ανακοινώθηκε για τις καφετέριες και τα μπαρ εκτός των φαρμακείων λόγω κορωνοϊού

Νέο "λουκέτο" ήρθε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις επιχειρήσεις της χώρας, μιας και πριν από λίγο, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τις καφετέριες αλλά και τα μπαρ, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού.

Δυστυχώς, παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων, καφετέριες και χώροι διασκέδασης είναι γεμάτοι κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας που ασχολείται με το θέμα του κορωνοϊού και πώς θα αντιμετωπιστεί στη χώρα μας.

Ο Σωτήρης Τσιόρδας πριν από λίγα λεπτά ανακοίνωσε την απαγόρευση της λειτουργίας καφετεριών, μπαρ, εστιατορίων αλλά και εμπορικών κέντρων. Τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.