Ερήμωσε η Αθήνα λόγω κορωνοϊού- Άδειοι οι δρόμοι στο κέντρο

Εικόνες που προκαλούν εντύπωση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ερήμωσε η Αθήνα λόγω κορωνοϊού- Άδειοι οι δρόμοι στο κέντρο

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίες ταχύτητες στη χώρα μας, και πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξουν να μείνουν στα σπίτια τους, προκειμένου να συνεισφέρουν στον περιορισμό του ιού. Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να έχουν ερημώσεις, μιας και στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε πως ακόμα και το Σύνταγμα είναι άδειο.

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στην Αθήνα που θυμίζει πόλη-φάντασμα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός.

Αθήνα κέντρο

Δείτε εδώ τα έκτακτα μέτρα που παίρνουν τα φαρμακεία λόγω κορωνοϊού.

Το πρωί του Σαββάτου πρώτη ημέρα εφαρμογής των δρακόντειων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αποφυγής της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του φονικού ιού η όψη της πρωτεύουσας ήταν εντελώς διαφορετική.

Άδειοι οι κεντρικοί της δρόμοι, κλειστά καφέ και εστιατόρια, δεν κυκλοφορούσαν σχεδόν καθόλου τουρίστες - ούτε καν στην Πλάκα -αλλά και κάτοικοι.

Κορωνοϊός Αθήνα

Άδειοι δρόμοι Αθήνα

Οι λιγοστοί που επισκέφθηκαν την Βαρβάκειο αγορά για να προμηθευτούν τρόφιμα, φορούσαν στην πλειοψηφία τους μάσκες, όπως και οι πωλητές.

Βαρβάκειος κορωνοϊός

Πηγή: iefimerida.gr

Ένας από τους λόγους που ερήμωσε η Αθήνα, είναι και τα μέτρα που πάρθηκαν για το κλείσιμο καφετεριών και μπαρ

Νέο "λουκέτο" ήρθε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, στις επιχειρήσεις της χώρας, μιας και πριν από λίγο, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τις καφετέριες αλλά και τα μπαρ, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού.

Δυστυχώς, παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων, καφετέριες και χώροι διασκέδασης είναι γεμάτοι κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας που ασχολείται με το θέμα του κορωνοϊού και πώς θα αντιμετωπιστεί στη χώρα μας.

Δείτε εδώ πόσο κοστίζει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόρδας πριν από λίγα λεπτά ανακοίνωσε την απαγόρευση της λειτουργίας καφετεριών, μπαρ, εστιατορίων αλλά και εμπορικών κέντρων. Τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Πηγή: protothema.gr