Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στα super market από Δευτέρα;

Σας αφορά όλους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στα super market από Δευτέρα;

Από αύριο Δευτέρα θα δούμε αλλαγές σε όλα τα super market της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού παρά τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Όπως ανέφερε θα υπάρχει έλεγχος εισόδου. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με βάση τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανέφερε πως μεταξύ άλλων θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, θα δοθεί η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες και τις Κυριακές ενώ θα επιτραπεί η λειτουργία στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, εφ’ όσον έχουν ξεχωριστή είσοδο.

Για να καθησυχάσει τον κόσμο σημείωσε πως από την Δευτέρα θα βρίσκεται μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση στα σούπερ μάρκετ με τηλεοπτικά συνεργεία για να αποδείξει πως τα ράφια είναι γεμάτα και υπάρχει επάρκεια προϊόντων.

Παράλληλα, είπε πως δεν τίθεται θέμα ελλείψεων, η χώρα έχει αποθέματα προϊόντων για τρεις μήνες και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, καθώς οι καταναλωτές πρέπει να προμηθεύονται τρόφιμα.

Στο μεταξύ παρά τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου, ο κόσμος βγήκε στις παραλίες. Δείτε εδώ φωτογραφίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Γι΄αυτό αδειάζουν τα ράφια του σούπερ μάρκετ με το χαρτί υγείας λόγω κορωνοϊού

Κι όμως σας έχουμε βρει την αδιανόητη εξήγηση, πίσω από το γεγονός ότι με την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι καταναλωτές επιλέγουν να αδειάζουν τα ράφια του σούπερ μάρκετ, και συγκεκριμένα, αυτά που έχουν πάνω χαρτιά υγείας!

O κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση σε πολλές χώρες του κόσμου και ένα από τα πρώτα πράγματα που έχει παρατηρηθεί είναι η μεγάλη αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών.

Για παράδειγμα έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες ότι οι αγοραστές φοβούμενοι τα μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν μαζέψει προμήθειες για μία με δύο εβδομάδες «απομόνωσης». Εκτός από τα αντισηπτικά πολλά σούπερ μάρκετ έχουν άδεια τα ράφια στα χαρτιά υγείας.

Μάλιστα σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ υπάρχει και έλλειψη στις αποθήκες σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Γιατί όμως οι καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν σε τόσο μεγάλες ποσότητες αυτό το είδος;