Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σύνορα της Ελλάδας - Σταματούν τα πλοία προς Ιταλία

Δείτε αναλυτικά...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σύνορα της Ελλάδας - Σταματούν τα πλοία προς Ιταλία

Όλο και πιο σοβαρά γίνονται τα μέτρα για την προστασία από τον φονικό ιό κορωνοϊό που μόνο στην Ελλάδα έχει κοστίσει την ζωή τεσσάρων ανθρώπων. Όπως αποφασίστηκε κλείνουν σύνορα, ενώ σταματούν και τα πλοία από και προς την Ιταλία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του ιού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν:

  • Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
  • Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
  • Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
  • Εχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
  • Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
  • Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.
  • Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
  • Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε σύζυγος πρωθυπουργού όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ το γραφείο τύπου.

Εκτός των συνόρων που κλείνουν και τα πλοία που σταματούν, τι αλλάζει στα super market από Δευτέρα λόγω κορωνοϊού;

Από αύριο Δευτέρα θα δούμε αλλαγές σε όλα τα super market της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού παρά τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Όπως ανέφερε θα υπάρχει έλεγχος εισόδου. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με βάση τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ - Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανέφερε πως μεταξύ άλλων θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, θα δοθεί η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες και τις Κυριακές ενώ θα επιτραπεί η λειτουργία στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, εφ’ όσον έχουν ξεχωριστή είσοδο.

Για να καθησυχάσει τον κόσμο σημείωσε πως από την Δευτέρα θα βρίσκεται μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση στα σούπερ μάρκετ με τηλεοπτικά συνεργεία για να αποδείξει πως τα ράφια είναι γεμάτα και υπάρχει επάρκεια προϊόντων.

Παράλληλα, είπε πως δεν τίθεται θέμα ελλείψεων, η χώρα έχει αποθέματα προϊόντων για τρεις μήνες και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, καθώς οι καταναλωτές πρέπει να προμηθεύονται τρόφιμα.

Στο μεταξύ παρά τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου, ο κόσμος βγήκε στις παραλίες. Δείτε εδώ φωτογραφίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη!