Διπλός σεισμός σε Κάσο και Σκύρο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διπλός σεισμός σε Κάσο και Σκύρο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά απόψε σε Κάσο και Σκύρο μιας και σημειώθηκε διπλός σεισμός στα δύο νησιά του Αιγαίου. Μάθετε παρακάτω, πόσα Ρίχτερ ήταν οι δύο σεισμικές δονήσεις που «χτύπησαν»!

Δυνατός σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε τα ξημερώματα στην Κάσο.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, έγινε σε θαλάσσιο χώρο νότια-νοτιοανατολικά της Κάσου στις 03:53 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ήταν 11 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Κάσου, ή 415 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό του βάθος μετρήθηκε στα 9.2 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα χθες βράδυ, σεισμός «χτύπησε» και τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Σύμη.

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Σκύρο

Νωρίτερα, στις 23:53 το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε σεισμός ανοιχτά της Σκύρου. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή, 32 χλμ. Νοτιοανατολικά του νησιού της Σκύρου. Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 14.4 χλμ.

Πηγή: iefimerida.gr

Πριν από τον διπλό σεισμό σε Κάσο και Σκύρο, σεισμός σημειώθηκε και στα Κύθηρα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» τα Κύθηρα πριν από λίγη ώρα. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Κύθηρα το μεσημέρι της Πέμπτης. Το επίκεντρο εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει και τον Πύργο.

Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί το επίκεντρο του σεισμού:

Πηγή: athensmagazine.gr

Πριν από το σεισμό των Κυθήρων, προηγήθηκε ένας πρωινός σεισμός στη Ρόδο

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/3) κοντά στη Ρόδο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 02:32, σε υποθαλάσσια περιοχή, νότια της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 600 μέτρα. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 80 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες σεισμός έγινε και στην Κρήτη.

athensmagazine.gr